· articole
· intamplari

Cum alegem filmele potrivite pentru copiii nostri
O seară de film în familie sau o după-amiază la cinematograf sunt modalități de petrecere a timpului liber pe placul tuturor membrilor familiei.

Dar, înainte de a vă așeza confortabil în fotolii, în fața ecranului, ai verificat dacă filmul este potrivit pentru copilul tău?

Cand alegi un film pentru copilul tău, ține cont de vârsta lui și verifică dacă filmul este potrivit pentru el. Nu este suficient să știi ce film este și despre ce este vorba în el. Ecranizarea poate să fie cu mult diferită de ceea ce te aștepți și nu este exclus să ai surpriza să fie un film cu scene de violență, limbaj nepotrivit care îl va speria pe copil sau, cine știe, influența în mod negativ.

În plus, copiii care nu au împlinit încă șapte ani nu sunt întotdeauna suficient de maturi pentru a fi capabil de a face diferența între fantezie și realitate. Fiecare copil răspunde la filme (și alte mijloace de informare) în feluri diferite. Unii copii pot reacționa copiind comportamentul pe care îl văd, alții pot dezvolta temeri nerealiste și fobii. Prin urmare, este crucial să fii atentă la tipul de mesaj/ emisiune/ film la care îți expui copilul.

Informează-te despre acțiunea și conținutul filmului.
Eventual, consultă review-uri de pe site-uri de specialitate. Asigură-te că nu conține violență, scene nepotrivite și verifică tipul de clasificare. Obligatoriu verifică genul filmului (animație, aventuri, familie, comedie, dramă, horror, thriller) și clasificare (AG, N-15, AP, AP-12 etc).

În cazul în care îți surprinzi copilul uitându-se la un film sau chiar la desene animate nepotrivite (pentru că multe dintre acestea conțin multe scene de violență și chiar limbaj nepotrivit), oprește televizorul, filmul sau schimbă programul. Discută cu el și explică-i motivul pentru care nu are voie să se uite la acel film. Atenție: dacă doar îi oprești televizorul și îi interzici respectivul film, fără nicio explicație, nu-l vei face decât să fie mai curios și să-și dorească mai tare să vadă filmul!

“Alice în țara Oglinzilor”, “În Căutarea lui Dory”, “Epoca de Gheață – Ploaie de meteoriți”, “Singuri acasă”, “Pete și Dragonul” sunt câteva dintre filmele verii captivante și, deopotrivă, amuzante pentru copii și, mai ales, potrivite vârstei lor. În plus, La Cinema City, până pe 31 august 2016, cei mici vor primi în dar „Pașaportul meu de cinema”. Acesta este oferit la casele de bilete Cinema City la achiziționarea oricărui bilet la filmele participante în promoție. Fiecare vizită la cinema poate aduce copilului tău nenumărate premii, prin colecționarea stickerelor cu personajele favorite. Pentru mai multe informații:www.cinemacity.ro/pasaportulcopiilor.

În alegerea filmelor, ține cont și de preferințele copilului tău. Este pasionat de Harry Potter, de personaje Disney, de personajele din Ice Age, de aventuri precum cele din cartea Junglei etc?

Foto: 123RF.

"Cum alegem filmele potrivite pentru copiii nostri" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent