· articole
· intamplari

Cum alegem un carucior sport pentru copii pentru un stil de viata activ
Sfaturi utile in alegerea unui carucior

Viata de tanar parinte vine la pachet cu multiple provocari, una dintre ele fiind mentinerea unei continuitati a stilului de viata activ de dinainte de nasterea copilului.In ultimii ani, gama de carucioare copii sport a devenit foarte populara printre parinti, datorita facilitatilor si stabilitatii pe care o ofera.
Pentru ca acest lucru sa fie posibil, este necesar ca bebelusul sa fie inclus in activitalile de timp liber ale parintilor de la o varsta cat mai frageda.

Care sunt caracteristicile unui carucior copii sport ?
Acest tip de carucioare copii sport asigura protectia celui mic indifrent de calitatea terenului pe care se deplaseaza, fiind usor de manevrat din alergare sau pe terenuri mai dificile. Alegand un astfel de carut, te vei putea bucura de plimbari in natura, drumetii scurte si vizite in locuri mai greu accesibile impreuna cu micutul tau.

In functie de activitatea de aer liber pe care o prefera familia, anumite caracteristici sunt mai importante, de aceea este recomandat sa te informezi bine inainte de achizitionarea unui carucior pentru copii de tip sport. Tipuri diferite se pliaza unor activitati variate, iar rotile si sistemele de franare vor fi de asemenea importante in luarea unei decizii.

Este recomandat sa ai in vedere urmatoarele aspecte :
1. Tipul de carucior adaptat la activitatile de aer liber;
2. Sistemul de franare si rotile;
3. Fiabilitatea si gradul de confort.

Exista trei tipuri de carucioare pentru copii : jogging, carucioare de teren si carucioare tip umbrela.

Carucioarele jogging sunt potrivite pentru parintii activi, care doresc sa mearga cu micutul lor la alergat. Acestea au roti mai mari, de regula nepivotante, manere lungi pentru evitarea contactului in alergare si pot fi dotate cu 3 sau 4 roti. Un astfel de model ofera o mobilitate deosebita, insa este mai greu de pliat si de transportat, raportat la celelalte doua tipuri de carucioare copii sport.

Tipul Umbrela este pe primul loc in topul preferintelor parintilor. Aceste carucioare au manere curbate, asemanatoare celor de umbrela, un system de pliere specific, sunt compacte si comode. Mai mult, sunt dotate cu 4 roti pivotante, cu sistem de blocare, ceea ce asigura un plus de stabilitate si confort.

Carucioarele de teren sunt cele mai puternice, fiind recomandate pentru deplasari pe terenuri mai dificile. Au un aspect robust, datorat celor 4 roti pivotante cu jante mari, care faciliteaza impingerea carutului. De asemenea, ele pot fi blocate pentru un plus de stabilitate. Atentie, insa, nici unul dintre aceste tipuri de carucioare copii sport nu este recomandat bebelusilor care au mai putin de 6 luni.Siguranta si stabilitate
Rotile se impart de asemenea in 3 categorii : fixe, pivotante si pivotante cu system de blocare. Cele fixe ofera stabilitate, fiind totodata mai greu de miscat, insa acest aspect conserva traiectoria carutului si asigura un control mai bun. Rotile pivotante, in schimb, permit schimbarea directiei de deplasare foarte facil, insa intampina anumite dificultati la deplasarea pe nisip sau zapada. Rotile pivotante su system de blocare sunt cele mai appreciate, deoarece asigura un control foarte bun asupra directiei, iar mobilitatea poate fi adaptat in functie de necesitati.
Fiabilitatea caruciorului se refera la siguranta si stabilitate. Astfel, un carucior bun va ramane stabil chiar daca este echipat cu accesorii sau are greutati atarnate de manere.
Sistemul de franare trebui sa poate fi actionat prompt prin apasare rapida.
Pentru un confort sporit al bebelusului, este necesar ca spatarele sa fie reglabile, iar carutul sa fie dotat cu un system de prindere in 3 sau 5 puncte. Totodata, este important ca muchiile sa fie rotunjite si finisate, pentru a evita riscurile.
Compartimentele si accesoriile reprezinta particularitati de o utilitate ridicata, permitand depozitarea unor obiecte necesare in timpul plimbarilor.
Tot la categoria confort se incadreaza si aspectul manevrabilitatii; un bun carucior copii sport trebuie sa poate fi manevrat cu usurinta atat cu ambele maini, cat si cu una singura. Este important ca manerele sa fie reglabile, pentru a permite manevrarea carutului de catre persoane diferite.

Unde se gasesc cele mai bune carucioare sport?
Tinand cont de aceste criterii si de multitudinea de optiuni, din catalogul magazinului online de aici si vei putea alege cel mai bun carucior copii sport pentru tine si bebelusul tau. Vei mentine astfel un stil de viata activ si sanatos, facand din perioada primilor ani ai micutului tau una de neuitat.

Sursa: Agentia Fortin.

"Cum alegem un carucior sport pentru copii pentru un stil de viata activ" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent