· articole
· intamplari

Cum alegi ochelarii de soare pentru copiljpg?oh=f53513e5ba0c1300248ebaf8ebd764db&oe=57D461FA&__gda__=1474189200_2890efff56d2847924aec63fdde8c7be"/>
Ochelarii de soare pentru copii arată întotdeauna drăguț, dar necesitatea de a-i purta depășește simplele motive estetice.

Ochii micuților nu sunt complet dezvoltați și expunerea lor la lumina puternică a soarelui și la raze ultraviolete poate cauza probleme de vedere. În plus, pielea din jurul ochișorilor este deosebit de delicată, iar anumiți ochelari de soare reduc cantitatea de raze care ating fața. Razele ultraviolete pot penetra pleoapele, tocmai pentru că pielea copiilor este imatură. Asta înseamnă că, și dacă ar ține ochii închiși cât stă la soare, ei tot ar fi expuși acestora. Și, desigur, nu-ți dorești ca piticul să aibă mai târziu probleme precum cataractă sau degenerescență maculară (afectarea vederii centrale).
Iată de ce este important ca piticul să poarte ochelarii de soare adecvați, care oferă protecție împotriva razelor UV, mai ales între orele 10.00 – 14.00, când intensitatea acestor raze este la cel mai mare nivel.

Reține! Gradul de protecție UV nu are legătură cu culoarea lentilelor!

· Fereste-ti copilul de problemele verii!

6 recomandări după care să te ghidezi atunci când alegi ochelarii de soare pentru copil

#1 Protecție împotriva razelor UV.
O pereche bună de ochelari ar trebui să blocheze razele ultraviolete (UVA și UVB) în procent de 99 – 100%.

#2 Lentile rezistente la impact
Cele mai bune lentile sunt cele din policarbonat (sunt de 10 ori mai rezistente decât cele standard). În plus, sunt mai ușoare decât sticla sau plasticul, deci și mai confortabile.

#3 Rame late, potrivit de strânse
Rama nu trebuie să fie îngustă și să se "muleze" pe forma feței (să nu fie prea largă).

#4 Rame din material incasabil
Caută ochelari de soare cu rame flexibile, așa încât să nu se spargă și să eviți accidentele care s-ar putea solda cu răni la nivelul feței sau al ochilor. Există modele cu rame din silicon, care se pot strange și ajusta pe dimensiunea capului. #5 Balamale cu arc
Balamalele care se rotesc la mai mult de 90 de grade și au arc sunt mai flexibile și asigură o rezistență mai mare a ochelarilor – arcul menține rama strânsă pe față, așa încât nu-i vor cădea ochelarii în timp ce se joacă.

#6 Bandă elastică
Atașată la fiecare dintre brațele ramei, aceasta previne atât pierderea ochelarilor, cât și lovirea lor. Cel mai bine este să găsești o pereche cu bandă ajustabilă, așa încât să o poți potrivi în funcție de necessitate: fie o lași mai slabă astfel încât copilul să-și poată scoate ochelarii când dorește, fie o strângi când acesta este la joacă sau la sport.

Sursă: revista MAMI, august 2015, Foto: www.pixabay.com.
"Cum alegi ochelarii de soare pentru copil" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent