· articole
· intamplari

Pentru copii: Pentru copii: Cum alegi un program de after-school ?Parintii care lucreaza pana dupa-amiaza aleg adesea varianta unui program after-school pentru a fi siguri ca micutii sunt supravegheati si isi fac temele.La noi in tara, costurile unui program dupa scoala sunt destul de ridicate si cresc o data cu preferintele si conditiile oferite.

In Bucuresti, parintii trebuie sa plateasca lunar intre 200 si 1.000 de lei pentru un astfel de program, conform evz.ro.

Unele scoli de stat au organizat astfel de centre si le permit copiilor sa ramana dupa ultimul clopotel, pentru a-si face temele si a manca masa de pranz. Pentru asta insa, parintii trebuie sa scoata din buzunar 10-12 lei pe zi, ceea ce ajunge la peste 200 de lei in multe cazuri.

Mult mai scumpe sunt centrele private, care insa ofera si activitati extrascolare micutilor. La Scolar As, copiii pot sa stea pana la ora 16.00 pentru un tarif lunar de 650 de lei. Adultii care vor sa le diversifice activitatile si sa le exploateze talentele copiilor lor, pot sa-i lase pe scolari pana la 18.30, dar trebuie sa plateasca in plus in functie de cursurile extrascolare alese: sah, balet, chitara, pian. Desigur, fiecare copil inscris beneficiaza de transport de la scoala pana la centru contra unei sume lunare de 150 de lei.

Amadeus Afterschool are preturi intre 760 si 840 de lei, in functie de durata sederii micutului dupa scoala si de activitatile de timp liber alese, dintre informatica, engleza, arte plastice, tenis de camp sau baschet. Reprezentantii acestui program s-au gandit sa vina cu o solutie si pentru parintii care trebuie sa plece in weekend si nu au cu cine sa-si lase copilul.

Astfel, la sfarsit de saptamana, pretul pe noapte este de 100 de lei, o zi costa 80 de lei si o jumatate de zi 60 de lei. Mesele de dimineata si seara costa cate 5 lei, in timp ce pranzul costa 15 lei.

After the School Bell este un centru care, pentru 450 de lei pe luna, ii invata pe cei mici responsabilitatile si treburile gospodaresti, de la udatul florilor, pana la ingrijirea animalelor de companie.

Parintii care isi permit sa plateasca, vad in acest sistem numai beneficii: copiii isi organizeaza timpul mai bine, au seara libera sa se joace, nu trebuie sa isi mai bata capul sa-i convinga sa faca temele si nu isi mai fac griji ca nu au cu cine sa-l lase pe micul scolar pana cand se intorc ei de la serviciu. Pe de alta parte, multi si-ar dori ca programul after-school sa fie mai accesibil si sa nu mai fie considerat un lux.

Articol exclusiv online, mami.ro
Text: Alexandra Badita
Sursa: Evz.ro
.

"Pentru copii: Pentru copii: Cum alegi un program de after-school ?" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent