· articole
· intamplari

Cum amenajezi camera bebelusului

Autor: Anonim
data publicarii: 27.07.14


jpg?width=545"/>
Camera bebelușului nu trebuie să strălucească cu mobilă costisitoare și nici să arate ca în reviste.

Deoarece sunt multe decizii de luat în privința acestei camere, trebuie să te gândești că ai nevoie de ceva practic. Acum este momentul să te bucuri de o viață nouă în casa ta și este important să privești amenajarea camerei celui mic ca pe un proces creativ care poate fi controlat și că cel mic se va simți bine în orice fel de cameră!

Oferă-ți timp și libertate
Planifică din timp amenajarea acestei camere. Acesta este un lux pe care nu și-l permite orice părinte și de aceea planificarea din timp te ajută să scapi de stresul dinainte de naștere. În termeni de libertate, trebuie să înțelegi că nu există o modalitate corectă legată de amenajarea unei camere de bebeluși: trebuie să ai grijă să fie sigură, sănătoasă și călduroasă. Elementele decorative rămân strict la latitudinea ta.

Aranjarea camerei
Măsoară camera și ai grijă ca măsurile luate să fie mereu scrise pe o foaie de hârtie la tine în portofel sau în telefon. Vei avea nevoie de ele când pleci la cumpărături de mobilă, vopsea, etc. Și dacă vezi ceva la reducere și apare o cumpărătură neplanificată, de ce să nu ai aceste informații la îndemână?

Ar fi bine ca pătuțul să fie undeva aproape de intrare deoarece nu am vrea să te împiedici de nimic când te grăbești să ajungi la cel mic noaptea. Nu pune pătuțul lângă geam niciodată și evită să îl poziționezi lângă un perete unde atârnă lucruri de natura draperiilor sau orice poate ajunge la patul celui mic.

Masa de schimb trebuie să fie lângă pat – nu vrei să plimbi un bebeluș ud prea mult prin casă. Dacă acestă camera va avea un fotoliu sau scaun pentru tine, în care să stai când îl alăptezi, poziționează-l lângă geam pentru a privi afară. În orice caz, ai nevoie de jaluzele sau draperii care să ferească bebelușul de lumina puternică atunci când îl ții în brațe. Estimează spațiul de stocare de care ai nevoie și dublează-l. Bebelușul are nevoie de mai multe obiecte decât crezi. Nu plasa rafturi sau dulapuri suspendate deasupra pătuțului.

Elementele de design
Trebuie să alegi o lumină care să fie aproape de pătuț (niciodată fix deasupra). După aceea, trebuie să te preocupi de podea. Vrei ca parchetul să se potrivească cu cel din restul casei? Ia în considerare ceva care să fie călduros pe timp de iarnă dar și ușor de curățat. Culorile camerei vor fi influențate de tematica camerei pentru bebeluși, dacă te-ai decis asupra uneia. Trebuie să favorizezi culorile netrue, cum ar fi ocru, bej, galben sau verdele foarte pal și să alegi pete de culoare sub forma accesoriilor.

Alegerea mobilei
Patul celui mic este centrul universului când vine vorba de camera unui bebeluș. Fii atentă asupra formei, stilului și finisajului. Evită paturile cu lateralele din lemn dispus pe orizontală deoarece nu vrei să acționeze mai târziu ca o scară pe cel mic o folosește pentru a ieși din pat. Aceste stinghii (verticale!) trebuie să fie suficient de aproape unele de celelalte pentru ca cel mic să nu își prindă capul printre ele. Dacă o doză de suc încape printre ele, atunci lemnele sunt prea îndepărtate.

Printre celelalte piese de mobilier pe care trebuie să le aibă o cameră de bebeluș, amintim: masa de schimb (care poate fi improvizată dintr-o comodă cu partea de sus transformată într-un mic pătuț cu două rafturi laterale), un scaun/fotoliu foarte comfortabil, dulapuri pentru toate obiectele micuțului și un ceas care te va ajuta să ții cont de orarul alăptatului.

Echipa parinti.com .
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre de pretutindeni:
Cele mai frumoase ghicitori pentru copii

Articole de Anonim

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent