· articole
· intamplari

Cum amenajezi camera viitorului scolar?

Autor: Anonim
data publicarii: 25.07.14


jpg?width=545"/>
Micutul tau incepe scoala? Descopera cateva idei de amenajare a camerei unui scolar.

Părintele îşi cunoaşte cel mai bine copilul său, mai degrabă, îşi face o ­imagine personală, idealizată ­despre el, aşa cum ar vrea să îl vadă? - Aceasta-i întrebarea. Ne vedem copiii ­viitori doctori, cântăreţi, fotbalişti. În realitate asta se văd şi ei? Asta îşi doresc?
Camera ­copilului nu este o prelungire a locuinţei ­părinţilor, nu trebuie să fie în aceeaşi notă cromatică. Dacă aţi amenajat totul minimalist, cu tonuri de bej şi ­maron, abordarea este complet greşită: camera celui mic trebuie să constituie un spaţiu benefic atât pentru recreere cât şi pentru învățare. Aceste două aspecte trebuie îmbinate într-o armonie perfectă, fiind un element important pentru o dezvoltare propice.

Amenajarea camerei de şcolar (6-12 ani) implică existenţa unui birou, calculator, imprimantă și bibiliotecă. Patul se poate schimba cu o canapea extensibilă, ­dormitorul devine mini-living. La această vârstă, el deja începe să se întâlnească cu prieteni, colegi de joacă, ceea ce implică nevoia existenței unor jocuri, a unui colț special amenajat pentru joacă. Toate rafturile trebuie să fie amplasate astfel încât copilul să aibă acces cu uşurinţă la toate obiectele. Trebuie să îi oferiţi mai multă încredere, independenţă şi intimitate. Dacă până acum aţi ţinut sau nu cont de preferinţele lui, de data această chiar trebuie să le puneţi în practică.

Încăperea trebuie să fie bine luminată, deorece este de preferat ca pe timpul zilei să se utilizeze doar lumina naturală. Nu alegeţi amenajarea standard, nu faceţi din ea un stereotip: ”e fetiţă, amenajăm roz” sau ”e băiat, vom opta pentru bleu.” Ghidaţi-vă după stilul copilului vostru. Este posibil ca preferințele copilului tău să fie altele. Dacă nu ştiţi încă ce anume s-ar potrivi, gândiţi-vă la o tematică potrivită pentru gusturile celui mic. Camera este o scenă în care el este actorul principal.

Camera celor mici are nevoie, în general, de mobilă din lemn masiv. Nu este obiligatoriu să optezi pentru stejar (este mai scump și mai greu)dar PAL-ul este foarte nociv pentru camera de dormit a celui mic, deoarece are emisii de formaldehidă. De asemenea, utilizarea tapetului nu este recomandată, deoarece pereții trebuie lăsați să respire, mai ales când vine vorba de camera celui mic. În general, se folosesc produse speciale de văruit pentru camera copiilor.

Pentru a amenaja camera într-un stil favorabil studiului viitorului şcolar, încăperea trebuie să fie primitoare pentru ca acesta să îşi dorească să petreacă cât mai mult timp în camera decorată de tine. Un exemplu bun de ambient benefic este alegerea unor desene pentru pereții camerei, acestea reprezentând personajele preferate din basme, poveşti, desene animate sau reviste. Obiectele decorative să fie jucării educative precum alfabetul, numărătoarea, tăbliţă pentru desenat, panouri pe care să işi expună lucrările și desenele, importanta acestora constând în descoperirea pasiunilor pe care copilul tău le dezvoltă încă de la vârste fragede. Acestea îl vor determina să işi aleagă mai uşor o meserie în viitor, dar și să descopere hobby-urile ce îl vor ajuta să se relaxeze.

Dacă până acum el nu avea nevoie de un birou ci era de ajuns o masă, trebuie să ai grijă să îi oferi un colțișor unde își poate face temele. De asemenea, trebuie să te gândești la dulapurile pentru cărți și caiete, precum și la un cufăr pentru jucăriile care vor crește în dimensiuni, pe măsură ce prioritățile celor mici se schimbă.

Echipa parinti.com.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre de pretutindeni:
Cele mai frumoase ghicitori pentru copii

Articole de Anonim

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent