· articole
· intamplari

Cum găsești cele mai ieftine bilete de avion și cum te pregătești pentru primul zbor cu avionul
Nimic nu se compară cu vacanțele alături de familie!

E bine să știi că tot mai mulți părinți călătoresc alături de copii și că biletele de avion achiziționate pentru întreaga familie cresc după prima călătorie sau primul zbor cu avionul.

După ce ai plecat la drum prima dată și ai văzut că nu e atât de rău, ba dimpotrivă, o să vrei să repeți experiența!

Când pleci într-un city break alături de copii, înseamnă că ți-ai asumat, măcar pe jumătate, schimbarea traseului obișnuit de vacanță, și că te-ai împăcat cu gândul că trebuie să te oprești la Grădina zoologică, în locurile de joacă special amenajate pentru ei sau în muzeele dedicate copiilor.

Când găsești cele mai ieftine bilete de avion
Dacă ai un copil de până în doi ani , la majoritatea companiilor aeriene poți cumpăra bilete de avion pentru copil plătind doar 10% din biletul aferent unui adult sau plătind mult mai puțin decât un bilet întreg. Părinții sunt destul de favorizați atunci când vine vorba despre repartizarea biletelor de avion și primesc cele mai bune locuri din avion, după clasa business, desigur. Așa că acest lucru e un alt avantaj când ai copil mic.

Cele mai mici prețuri la bilete de avion le găsești cu două luni înainte sau uneori cu 6 săptămâni înainte de zbor. Oricum, dacă urmărești ofertele companiilor low-cost, e bine să știi că acestea scot tot felul de oferte pentru bilete de avion în special în extra-sezon, toamna, iarna și primăvara, tocmai pentru că cererea nu e atât de mare. Chiar și companiile naționale au oferte, de pildă, Tarom are oferte spre toate destinațiile toamna și primăvara, așa că poți zbura spre numeroase orașe din Europa cu bilete de avion dus-întors care nu depășesc 100 de euro. Avantajul companiilor de linie e că poți lua un bagaj de cală fără să plătești în plus, ceea ce e foarte important pentru familiile care călătoresc alături de copii și au nevoie de mai mult spațiu în bagaje.

Un alt sfat ar fi să verifici ofertele pentru bilete de avion pentru aeroporturile din împrejurimile marilor orașe, pentru că uneori zborul s-ar putea să fie mai ieftin, și poți ajunge ușor la destinația finală cu trenul sau autobuzul. De pildă, dacă vrei să vizitezi Veneția, o să fie mai ieftin să îți cumperi bilete de avion spre Milano, urmând ca de acolo să iei trenul. E important să fii flexibil și să arunci o privire pe hartă!

Cum faci check-in-ul
După ce ți-ai luat biletele de avion, poți să îți planifici, în tihnă, călătoria și nu trebuie să mai faci nimic decât cu câteva zile înainte zborului sau chiar cu 24 de ore înaintea zborului. E bine să verifici cu cât timp înainte trebuie să faci check-in-ul la compania aeriană cu care zbori. Unele companii îți permit să faci check-in-ul online cu 7 zile înainte, altele cu 24 de ore înainte. Intră online când se deschide check-in-ul online ca să prinzi cele mai bune locuri sau ca să îți alegi unde vrei să stai.
Vei primi o confirmare și un permis de îmbarcare pe care e bine să-l printezi. În funcție de datele cu care ai făcute check-in-ul, așa te îmbarchezi. Nu uita să iei cu tine cartea de identitate, pașaportul și actul de identitate al copilului/copiilor. Dacă nu ai bagaje de cală și ai check-in-ul făcut, avantajul e că poți merge direct la controlul de securitate și apoi la poarta de îmbarcare și nu trebuie să mai aștepți la cozi.

A doua variantă e să îți faci check-in-ul în aeroport, fie la ghișeele companiei aeriene cu care zbori, fie la mașinile speciale din aeroport destinate self check-in-ului, acolo unde acestea există. E bine să știi că s-ar putea să plătești câțiva euro în plus pentru un check-in făcut la aeroport, dar șansele sunt destul de mici, majoritatea companiilor aeriene au scos taxa suplimentară pentru check-in-ul făcut la aeroport, în special cele low-cost.

Cum te orientezi în aeroport


Foto: Shutterstock.com

Aeroportul e precum un mall, doar că are un control de securitate mult mai serios. De fiecare dată când pleci într-o vacanță e bine să verifici toate documentele de călătorie înainte de a ieși pe ușă, mai ales când plecare e dimineața devreme și copiii s-ar putea să fie ceva mai mofturoși și tu mai puțin dispus să bifezi, în calm, toate etapele. Poți să le pregătești pe toate de cu seară.

E indicat să ajungi la aeroport cu 2 ore înainte de zbor ca să ai timp suficient să îți lași bagajul de cală, dacă e cazul, și să treci de controlul de securitate. În anumite perioade, aeroporturile pot fi destul de aglomerate, mai ales vara sau în perioada sărbătorilor. Alege terminalul pentru plecări interne sau internaționale și oprește-te în fața panoului imens unde sunt trecute toate zborurile ca să-l găsești pe al tău. După ce l-ai găsit, poți merge la ghișeul companiei dacă ai de făcut check-in sau dacă ai de lăsat bagaj de cală. Dacă nu, poți să o iei direct spre controlul de securitate. E indicat să îți ții actul de identitate și permisul de îmbarcare.

Când treci de controlul de securitate, pune în tăvi obiectele electronice, bijuteriile și orice obiect care conține metal (ceasul, cureaua). După ce treci de controlul de securitate, ajungi la controlul pașapoartelor sau al actelor de călătorie unde, da, s-ar putea să mai stai puțin la coadă. Dacă totul e în regulă cu documentele de călătorie, mergi mai departe în zona duty-free-urilor și apoi trebuie să cauți poarta de îmbarcare unde trebuie să te prezinți cam cu jumătate de oră înainte de decolare. Dacă zbori alături de copii mici, de obicei, ai prioritate la îmbarcare, așa că nu o să trebuiască să aștepți foarte mult la alte cozi.

Sfaturi pentru călătoriile cu copii
Dacă ai copii mai mari ca vârstă, dar nu suficient de mari încât să ai încredere că pun în bagaj tot ce au nevoie, e bine să le verifici rucsacul înainte de plecare, poate pe ascuns, dacă încerci să-i responsabilizezi. Nu strică niciodată să fii ceva mai precaut. Întotdeauna când călătorești alături de copii, e recomandat să iei mai multe haine de schimb decât consideri că ai nevoie pe zile.

Încearcă să îți iei mai mult timp decât consideri că e suficient pentru adulți atunci când folosiți transportul în comun ca să ajungeți undeva sau când trebuie să ajungeți de la un obiectiv turistic la altul ori la aeroport. Întotdeauna s-ar putea să intervină ceva, mai ales când ești însoțit de copii. Iar dacă reușești, ar fi bine să nu-i grăbești pe copii și să-i lași să descoperi locurile și lucrurile în ritmul lor, doar sunteți în vacanță.

Atunci când călătorești într-o țară diferită, medicamentele pentru copii si nu numai de acolo s-ar putea să aibă compoziții medicale diferite sau să nu poți cumpăra un anumit medicament fără prescripție. Așa că ar fi indicat să iei cu tine medicamentele cu care copiii tăi sunt obișnuiți, mai ales dacă aceștia sunt mai sensibili. Pentru medicamente mai puternice, ar fi bine să ai prescripția de la medicul de familie cu tine pentru că va trebui să o arați la controlul de securitate, dacă agenții îți cer acest lucru. Astfel, chiar dacă la început te vei bucura că ai găsit bilete de avion ieftine pentru tine și familia ta, există posibilitatea să apara costuri neprevazute care sa iti incurce planurile, de aceea trebuie sa te pregatesti corespunzator pentru orice situatie care ar putea sa apara.

Alege un city break în Europa alături de familieFoto: Shutterstock.com

Nimic nu se compară cu vacanțele alături de familie, chir dacă uneori planificarea vacanței în sine poate fi destul de stresantă, mai ales dacă ai copii mai mici ca vârstă. Dar trebuie să știi că nu există vârstă prea mică pentru a deprinde gustul călătoriei și a descoperi noi teritorii, așa că escapadele city break s-ar putea să fie la fel de frumoase nu doar pentru tine, ci și pentru copiii tăi.

Dacă ai copii mici e bine să te orientezi după bilete de avion spre orașe care nu sunt la mai mult de două ore distanță de România ca să nu petreci foarte mult timp în avion. Dintre opțiunile pe care le ai la dispoziție, s-ar putea să te atragă biletele de avion spre Barcelona sau city break-urile în Viena, două destinații foarte populare în rândul familiilor cu copii. Nu trebuie să îți faci griji că nu vei găsi restaurante cu meniuri speciale pentru cei mici sau că nu veți avea lucruri de văzut sau făcut care să-i atragă și pe copii, în aceeași măsură în care te cuceresc și pe tine.

În al doilea rând, e destul de ușor să zbori în Europa și ai de ales dintre zeci de destinații care sunt foarte accesibile mai ales datorită numeroaselor curse low-cost disponibile nu doar cu plecare din București, ci și din cele mai importante orașe din provincie. Din nou, câștigi timp și nu îi obosești pe copii cu un drum în plus. Bătrânul Continent e o destinație perfectă pentru vacanțe în afara țării în orice sezon. Vara puteți să explorați parcurile și zonele deschise, în timp ce în sezonul mai rece ați putea vizita muzeele sau cele mai frumoase parcuri de distracție. Pentru copii școlari sau mai mari, potențialul cultural și artistic pe care Europa îl oferă e unul cu totul deosebit, mai ales la vârsta descoperirilor făcute cu entuziasm. Nu se compară nimic cu zâmbetul unei noi descoperiri.

"Cum găsești cele mai ieftine bilete de avion și cum te pregătești pentru primul zbor cu avionul" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre incotro?:
10 idei de cadouri pentru ziua mamei

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent