· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Cum ii explici micutului tau ca va avea un fratior

Dacă ai deja un copil şi te pregăteşti să mai aduci unul pe lume, relaţia dintre cei doi fraţi este un lucru esenţial la care trebuie să te gândeşti şi să lucrezi încă dinainte de lărgirea efectivă a familiei. Una dintre problemele cu care se confruntă cel mai des părinţii care decid să aibă încă un copil este gelozia celui mic.

Gelozia între fraţi apare în special când copiii sunt mici şi esteinevitabilă. Atunci este foarte important cum gestionează părinţii situaţia şi primul lucru de care trebuie să se asigure este că cel mic devenit dintr-o dată cel mare nu se simte dat la o parte şi nu are senzaţia că a pierdut dragostea şi atenţia adulţilor, scrie
rtv.net/ghid-pentru-parinti--cum-gestionam-gelozia-copilului-pe-fratele-mai-mic_69195.html">RTV.NET

Gelozia apare, în general, atunci când copilul este mic, pentru că dacă el este deja de vârstă şcolară, acesta are deja alte preocupări.
Uneori, semnele de gelozie sunt evidente, dar chiar dacă nu este aşa, nu înseamnă că nu este afectat de schimbare.
Atunci când familia are un nou membru este nevoie ca frăţiorul cel mare să fie reasigurat cu privire la dragostea ce i se poartă şi cu privire la faptul că este parte din familie, arată psihologul Alina Plăişeanu.

Descoperă mai multe articole din categoria Ghid pentru părinţi:
- Ce faci când nu ai suficient timp pentru copilul tău
- Cum îi explici copilului moartea cuiva drag

Pregătirea prenatală, un pas esenţial în relaţia între fraţi
Este important ca încă dinainte de naşterea unui nou copil, cel mic să fie pregătit de părinţi, pentru a avea timp să se obişnuiască cu ideea şi cu rolul de frate mai mare. Lui trebuie să i se spună că aibă un frăţior sau o surioară şi, foarte important, să nu i se spună poveşti de genul îl aduce barza. Copilului trebuie să i se spună de unde vine frăţiorul, evident, fără detalii nepotrivite pentru vârsta lui. Părinţiinu trebuie să se teamă de acest lucru pentru că mai mult ca sigur copilul nu va pune întrebări suplimentare şi îi vor fi de ajuns informaţiile pe care le primeşte, spune psihologul. Astfel, micuţului care să pregăteşte să devină frate mai mare, i se inoculează ideea că şi frăţiorul lui este parte din familie, la fel ca el, şi nu va apărea ca un intrus lăsat în casa lui de. o barză.

De asemenea, în discuţiile dinaintea naşterii trebuie punctate foarte bine lucrurile pozitive, precum faptul că va avea tot timpul cu cine să se joace după şi cel mic va creşte sau legăturile puternice care se creează între fraţi, mai spune specialistul.

Citeşte pe RTV.NET cum gestionezi gelozia copilului faţă de fratele mai mic.
"Stiri: Stiri: Cum ii explici micutului tau ca va avea un fratior" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent