· articole
· intamplari

Cum ii invatam pe copii sa fie in siguranta in mediul virtual
Internetul a devenit o parte din viața de zi cu zi și este greu pentru generația mai tânără să-și imagineze o zi fără el.Pe lângă faptul că il folosesc pentru jocuri online, copiii se bazează pe Internet și pentru educația lor sau pentru păstrarea în contact cu prietenii . Părinții pot dori să limiteze timpul petrecut de membrii mai tineri ai familiei online, dar este nedrept să le excludă cu totul accesul la internet.
Dacă este folosit pentru motive corecte, accesul la Internet are multe beneficii pentru copii. Cu toate acestea, există riscuri de care părinții trebuie să fie conștienți precum amenințarea de malware și viruși de calculator sau cyberbullying și grooming. Următoarele sfaturi va pot ajuta sa asigurati siguranța online a copiilor.

1) Discutați despre riscuri și pericole.
Daca copiii sunt destul de mari pentru a utiliza tehnologia și internetul, atunci sunt destul de mari si pentru o conversație despre pericolele la care acesta ii poate expune. Nu aveți nevoie sa speriati copiii dar acestia ar trebui să înțeleagă din discutiile cu dumneavoastra despre potentialele riscuri legate de cyberbullying și grooming online. Comunicarea deschisa despre internet , cu avantajele si riscurile lui, vor face ca toți membrii familiei sa dezvolte o atitudine sănătoasă față de utilizarea acestuia.

2) Stabiliți limite.
Stabilirea unor reguli cu privire la utilizarea internetului și a tehnologiei are o serie de beneficii pentru copii și familie. In functie de varsta copilului stabiliti impreuna cat timp petrece online, cu cine are voie sa interactioneze, pe ce situri navigheaza, daca are sau nu acces la retele de socializare sau ce informatii posteaza pe ele.

3) Instalati programe de control parental.
Programele de control parental pot fi setate pe rețele de bandă largă și mobile, pe dispozitive individuale sau pe motoarele de căutare. Acestea pot fi folosite pentru a preveni accesul copiilor la conținut inadecvat, la achiziționarea aplicațiilor și la modificarea parolelor și a setărilor de confidențialitate.

4) Explorati lumea online împreună.
Internetul este o resursă fantastică pentru educație și copiii ar trebui să fie încurajați să-l folosească pentru cercetare, invatare, alaturi de dumneavoastra .

5) Cyberbullying si prietenii online
Social media și de internetul au schimbat modul în care copiii experimenteaza intimidarea si hartuirea, iar acestea pot avea efecte devastatoare daca tinerii nu sunt constienti de fenomen si nu au invatat cum sa se fereasca sa devina victime ale acestuia. Partajarea a prea multe informații personale online poate duce la atacuri personale și manipulare.
În inocența lor, copiii considera că oamenii pe care îi întâlnesc online sunt cine spun că sunt si este absolut necesar sa fie avertizati si constientizati despre pericolele potențiale a prieteniilor cu străinii din lumea virtuală.

Parinti.com

Sursa: adaptare dupa articolul " How to Keep Children Safe Online" - Child Development Institute, LLC .

"Cum ii invatam pe copii sa fie in siguranta in mediul virtual" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent