· articole
· intamplari

Cum il ajuti pe cel mic sa pastreze ordinea in camera lui
Pot să strâng și să organizez lucrurile în camera copilului… că tot degeaba o fac! După cel mult două ore, copilul meu își rearanjează lucrurile așa cum știe el.În mod clar, ordinea mea nu este și a lui și observ că preferă să-și împrăștie jucăriile, să fie mereu la vedere, ca să le aibă neîncetat sub observație. Iar dacă încerc să fac să dispară jucării mai vechi, de care nu s-a mai atins de jumătate de an, un an sau chiar mai mult… își amintește brusc de ele și sunt cele mai frumoase din lume!

Aruncă, donează, fă cadou jucăriile de care nu mai aveți nevoie
Jucării stricate, puzzle-uri cu piese lipsă, lucruri cu care nu se mai joacă deoarece a crescut – iată arsenalul care-ți ocupă spațiu prețios în camera copilului și care mai adună și o grămadă de praf. Cel mai bine este să scapi de ele – fie le arunci, fie le dai altui copil dacă sunt în stare bună, fie le donezi. Este de preferat sa faci aceasta operatiune impreuna cu cel mic, in acest fel il poti ajuta sa inteleaga ca este bine sa faca o bucurie altor copii care s-ar putea juca cu jucariile ce lui "i-au ramas mici" daca acestea sunt inca functionale.

Implică-ți copilul în organizarea jucăriilor
Odată ce ai separat (dar nu în văzul lui) ce se aruncă și ce se păstrează, implică-l pe cel mic în organizarea și punerea pe categorii a jucăriilor. În teorie, va cunoaște locul lor și le va putea strânge singur la finalul zilei. Ca să-ți crești șansele de reușită, lasă-l să și le aranjeze cum consideră că este cel mai bine, tu supraveghează-l doar ca să nu se întindă în toată camera și oferă-i cutii și alte recipiente de depozitare.
.

"Cum il ajuti pe cel mic sa pastreze ordinea in camera lui" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent