· articole
· intamplari

Cum il convingi pe copilul tau sa-ti dea o mana de ajutorjpg?oh=17343e25cb686588487dea85608a8a17&oe=573D9AAB&__gda__=1464119315_7c3cb0692cfe05820f1bcf2cf0c70914"/>
Nu e niciodată prea târziu să începi să-i dai copilului tău mici lucruri de făcut. Cu cât începi mai devreme, cu atât îi vei dezvolta simțul responsabilității, iar el va considera că este un lucru normal să-ti dea o mână de ajutor, va simți ca are un rol important în familie și, de ce nu, veți petrece timp valoros în doi.

De asemenea, îi arată că este de incredere, că poate duce la final diferite sarcini, îl ajută să capete încredere în sine și să fie independent. In plus, cât sunt micuți, majoritatea copiilor sunt încântați să contribuie la treburile casnice.

Cum te poate ajuta copilul la treburile casnice in functie de varsta

Începe cu sarcini potrivite vârstei. Dacă ceva este prea greu de făcut pentru el, copilul va deveni frustrat și va refuza să te mai ajute în viitor. Orice sarcină îndeplinită cu succes este, pentru el, un motiv de bucurie și o încurajare să continue, așa că începe cu sarcini mărunte și mărește-le, treptat, gradul de dificultate. Pe măsură ce creste, copilul va reuși să îndeplineasca sarcini tot mai complexe. Pe de altă parte, nu-ti subestima copilul și nu face totul in locul lui.

Fii clară în așteptări. Odată explicată noua sarcină, e bine să nu lași mult loc de negocieri (care pot dura mai mult decât sarcina în sine). Arată cum vrei să fie făcută treaba și în cât timp.

50 de idei pentru a deveni un parinte grozav

Menține o atitudine pozitivă. Nu te aștepta sa facă lucrurile impecabil, mereu va fi loc pentru îmbunătățiri, dar laudă-l pentru ceea ce a realizat bine și intervino doar când ceva este chiar greșit. Poți aduce mici corecturi subtile, prin critică constructivă: „Baia strălucește de curățenie! Hai să-ți arăt cum poți șterge mai ușor oglinda, așa încât să nu rămână urme”.

Laudă-l. Copiii înfloresc atunci când sunt lăudați. Chiar și treburile de rutină trebuie menționate, arată că ai observat și că apreciezi ajutorul lor.

Editor: Adina Gruia
Foto: www.pixabay.com.
"Cum il convingi pe copilul tau sa-ti dea o mana de ajutor" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent