· articole
· intamplari

Cum il inveti pe copil sa aprecieze cadourile pe care le primestejpg?width=545"/>
Cateva strategii prin care-l inveti pe copil sa inteleaga valoarea cadourilor pe care le primeste

Cea mai eficienta abordare este sa oferi tu insati un exemplu bun. De aceea, cand primesti cadouri, arata cat de mult iti plac si cat le apreciezi.

In cazul in care copilul tau iti deseneaza ceva sau te ajuta la o treaba marunta multumeste-i si spune-i de ce-ti place cadoul/ de ce apreciezi ajutorul oferit. Aceasta abordare este mai eficienta decat fraze mature si serioase pe care le va uita aproape instantaneu precum : Trebuie sa fii recunoscator pentru ceea ce ai.

Invata-l sa spuna multumesc si lauda-l cand este politicos (nu e suficient doar sa-l corectezi atunci cand nu se comporta corect. E nevoie si de lauda si incurajari)

O alta modalitate foarte buna de a-ti invata copilul sa aprecieze lucurile pe care le primeste este sa nu-l rasfeti.

Desigur, esti tentata sa-i oferi tot ceea ce isi doreste, dar excesele nu sunt benefice si, adeseori, ii fac pe copii sa aprecieze mai putin ceea ce au.

Articol EXCLUSIV ONLINE
Text: Adina Branciulescu.
"Cum il inveti pe copil sa aprecieze cadourile pe care le primeste" | cont nou | 1 comentariu
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
11.06.15 14:48: claran
Intr-adevar, este foarte greu sa te limitezi in lucrurile pe care i le oferi copilului tau. De aceea, cand primeste cadouri, s-ar putea sa nu le aprecieze, mai ales daca nu sunt cele pe care si le dorea. Si mai rau este cand primeste de la alte persoane. Iti vine sa intri in pamant in acel moment tie, ca si parinte. Am patit asa cand a primit odata un set pentru baloane de sapun. Eu nu ma gandisem pana atunci sa ii fac cunostinta cu baloanele si nu stia despre ce e vorba, asa ca l-a pus de-o parte si pur si simplu nici nu s-a uitat la el. Musafirul s-a incruntat putin, dar am depasit momentul luand in mana cutia si incepand sa ii explic ce sunt acelea si cat de frumos zboara. Si acela a devenit jocul sau preferat pentru acea seara.
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre comportament:
Comunicarea si relatiile parinti - adolescenti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent