· articole
· intamplari

Cum incurajezi munca in echipa intre frati0-9/12250078_913618235341918_8434123159619423009_n.jpg?oh=739321f45b9c8d71a06e727f4d402b6f&oe=56EEBA87"/>
4 strategii prin care încurajezi munca în echipă între frați și îi transformi din competitori în aliați.

Când e vorba de copii mici, buna înțelegere dintre frați sau surori nu este un lucru care vine întotdeauna de la sine.
Rivalitatea între frați pentru jucării, atenție și afecțiune este des întâlnită. Competiția este mai mereu prezentă între ei - cine este cel mai rapid, cel mai talentat, care se joacă cel mai mult cu o anumită jucărie etc. Ce ai tu de făcut în această situație este să încurajezi munca în echipă.

Strategii de muncă în echipă între frați

Lucru contra timp. Dă-le să îndeplinească o sarcină potrivită vârstei lor într-un anumit interval de timp timp. Secretul este că, în acest fel, copiii tăi vor fi în competiție cu timpul, nu unul cu altul.

Lasă-l pe cel mare să fie ghid. Dacă diferența de vârstă este mai mărișoară și permite acest lucru, învață-l pe fratele mai mare să-și ajute fratele sau sora mai mică. Chiar și copiii mici pot să împingă un leagăn, să ajute cu masa sau îmbrăcatul celor mai mici ca ei.

Dă-le să îndeplinească împreună sarcini casnice . Fă în așa fel încât măcar una dintre sarcinile casnice cotidiene să reprezinte un efort comun. Strânsul jucăriilor, măturatul frunzelor, hrănitul animalelor de companie sunt activități pe care le pot face și copiii și îi obișnuiesc să lucreze împreună. Fiecare va vedea în celălalt un aliat și nu un competitor.

Gelozia dintre frati. Cum actionezi pentru a o face sa dispara

Folosește recompensarea. Învață-i pe cei mici să-și împartă lucruri și jocuri într-un fel care să le facă plăcere (și să le aducă și o mică recompansă).

Strategii : împărțirea dulciurilor - unul dintre ei împarte turta dulce, iar celălalt primește prima bucățică, alegerea jocului – “de acord, mai întâi ne jucăm jocul tău și apoi pe al meu, dar mai mult timp.” Sau inventează un “borcan al cooperării” - pune înăuntru o monedă atunci când vezi că cei mici se înțeleg bine și că se joacă fără să se certe. Când borcanul este plin sau când stabiliți o dată, lasă copii să decidă, împreună, ce să faceți cu suma adunată.

Adaptare după un articol publicat pe www.newparent.com, realizată de Adina Gruia. Foto: Guliver/ Thinkstock.
"Cum incurajezi munca in echipa intre frati " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent