· articole
· intamplari

Cum integrezi sanatos noile tehnologii in viata copilului
Până nu de mult, pediatrii americani, prin Academia Americană de Pediatrie, recomandau ca micuții sub doi ani să nu aibă acces la ecrane, monitoare.

smartphone-uri, iar cei mai mărișori să nu petreacă mai mult de două ore în fața ecranului pe zi. Totuși, ei au revenit cu recomandări adaptate realității în care trăim, într-o eră digitală în care contactul cu monitoarele/ ecranele este inevitabil.

Tratează noile tehnologii ca pe orice alt element din viața copilului tău , deoarece regulile din viață reală se aplică și în mediul virtual: este nevoie să stabilești limite (copiii au nevoie de ele și le așteaptă), trebuie să îi cunoști prietenii, să știi ce platforme folosește, la fel cum trebuie să știi ce face și unde merge.

Învață-l valoarea comunicării față-în-față.
Copiii mici învață cel mai bine prin comunicarea în ambele sensuri. Angajarea în discuții este esențială pentru dezvoltarea limbajului, iar aceasta se poate face față-în-față sau prin video chat cu părinte sau bunic aflat la distanță.

Familiile care se joacă împreună, învață împreună.
Participarea familiei la joc încurajează interacțiunile sociale și pe cele de învățare.
Fii partener de joc pentru copilul tău (pe calculator, dar și afară, cu mingea), învățați împreună, vorbește-i despre respectarea regulilor, obișnuiește-l că poate să câștige, dar și să piardă.

Folosește aplicațiile educaționale pentru a învăța.

Stabilește limite, încurajează joaca liberă. Utilizarea tehnologiei necesită, ca orice activitate, limite rezonabile.

E bine pentru adolescent să fie on-line.
Relatiile online fac acum parte din dezvoltarea lui, iar rețelele de socializare din viața lui. Asigură-te însă că se comportă în mod corespunzător în ambele lumi - reală și on-line. Păstrează deschise liniile de comunicare și lasă-l să știe că ești lângă el dacă are problem, întrebări sau nelămuriri.

Stabilește momente/ zone fără tehnologie pentru a încuraja timpul petrecut în familie și o atmosferă generală sănătoasă.
De pildă. fără telefoane la masă, pentru a menține obiceiurile alimentare sănătoase și nu lăsa dispozitivele de reîncărcare în dormitorul copilului

Foto: Image Courtesy of stockimages/ FreeDigitalPhotos.net
Sursă: Parents.com
Adaptare: Adina Gruia.

"Cum integrezi sanatos noile tehnologii in viata copilului" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent