· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Cum intri in posesia cardului de sanatate daca nu l-ai primit acasa

Utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate va fi obligatorie de la 1 februarie 2015. Cu toate acestea, până în prezent 95% dintre asiguraţi au primit cardul naţional de sănătate, iar peste 1 milion de români încă îl aşteaptă. Iată ce trebuie să faci dacă te numeri printre asiguraţii care nu au intrat încă în posesia cardului de sănătate.

Citeşte şi
romaniatv.net/medicii-de-familie-nu-accepta-sa-se-implice-in-distributia-cardurilor-de-sanatate_193438.html">Medicii de familie NU acceptă să se implice în distribuţia cardurilor de sănătate

Deşi de la 1 februarie 2015 utilizarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate devine obligatorie, peste 1 milion de asiguraţi încă îl aşteaptă. Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate susţin că medicii de familie sunt cei care ar trebui să distribuie asiguraţiilor cardurile naţionale rămase, însă medicii nu sunt de acord.
Pentru cele aproximativ un milion de carduri care nu au ajuns la asiguraţi prin intermediul serviciilor poștale, CNAS a identificat ca fiind cea mai bună soluție pentru asigurați distribuirea acestor carduri prin intermediul medicilor de familie. La nivelul întregii ţări, fiecărui medic de familie îi revin în jur de 100 de carduri de distribuit. În acest fel, asigurații vor fi scutiți de drumuri, dar și de timp și bani cheltuiți pentru a intra în posesia cardului de sănătate. Conducerea CNAS a propus această modalitate de distribuire, având în vedere grija medicului de familie pentru asiguratul înscris pe listă. Vom continua dialogul cu medicii de familie pe acest subiect până când vom identifica cea mai bună soluție pentru asigurat. Între timp, casele de asigurări pregătesc cardurile de sănătate în vederea distribuirii și eliberează cardurile de sănătate acelor persoane care se deplasează la sediul casei de asigurări, dacă acesta se află deja la sediul casei, se arată în comunicatul CNAS, remis RomaniaTV.net.

Ai PIERDUT cardul de sănătate sau ţi-a fost FURAT? Iată ce trebuie să faci pentru a primi unul nou

Cu toate acestea, Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) au reafirmat că nu acceptă să se implice în distribuția cardurilor de sănătate rămase nedistribuite la nivelul caselor de asigurări județene și nici în acțiunile de distribuire ulterioare.

Află ce trebuie să faci dacă nu ai primit cardul de sănătate acasă pe RomâniaTV.net. .
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent