· articole
· intamplari

Cum invata copilul "fizic"jpg?oh=1007fa347a885045a6cabbb51e23878f&oe=5707C86F&__gda__=1464139353_20a25f04f0b161458d8132ae78d88518"/>
Copilul fizic (cunoscut și sub numele de "elevul tactil-chinestezic" - "tactil" pentru atingere, "chinestezic" pentru mișcare) descoperă lumea cel mai bine atunci când se folosește de mâini sau de restul corpului.

În multe privințe, toți copiii învață și explorează mediul înconjurător în acest fel, mai ales când sunt micuți: vor să atingă, să simtă obiectele (și, desigur, să le guste la vârste foarte mici). Totuși, în general, până la vârsta grădiniței, poți să observi ce înclinații are copilul tău, dar unii copii își păstrează preferința pentru învățarea fizică și de acum încolo.

Copilul auditiv. Ce inseamna si cum influenteaza aceasta preferinta procesul de invatare

Copilul fizic: tactil sau chinestezic?
În timp ce mulți copii fizici sunt atât tactili, cât și chinestezici, la unii este predominant unul dintre aceste stiluri de învățare. În cazul în care copilul tău preferă să se simtă lucruri în mâinile sale, el este, în primul rând, tactil. Aceștia sunt copiii care se bucură de activitățile care implică mâinile și anume tăierea hârtiei, realizarea de colaje, le place să se folosească de mărgele sau alte obiecte mărunte atunci când învață să numere etc.

În cazul în care copilul tău învață cel mai bine când este direct implicat într-o activitate fizică, el este tipul chinestezic. Acestor copii le place să se miște și să-și implice tot corpul în activitatea pe care o desfășoară. Sunt expresivi, gesticulează, iar atunci când spun o poveste o fac cu tot corpul, dansează, își mișcă mult brațele.

Copilul fizic poate întâmpina dificultăți în zone care implică auzul și văzul (unde se descurcă elevii auditivi și vizuali). Astfel, dacă întâmpină dificultăți în a face diferența între un triunghi și un dreptunghi, oferă-i forme decupate (poate chiar tridimensionale) pentru a simți care sunt diferențele dintre ele.
Dacă are dificultăți în a reține un cântec, încearcă să-l ajuți să se folosească de gesturi De pildă - "E ziua ta, mămico/ În dar ți-am adus inima": arată-i cum să deseneze în aer o inimă, pe care apoi ți-o oferă.

Copilul vizual. Ce inseamna si cum influenteaza aceasta preferinta procesul de invatare

Pe de altă parte, nu trebuie să ignori dezvoltarea celorlalte abilități de învățare și să-ți ajuți copilul în acest sens. Pentru a dezvolta și aceste abilități de învățare, implică-l în jocuri de memorie și concentare (pe bază de cartone de joc, care implică văzul), pune-i muzică, învățați cântece pentru a-i stimula abilitățile de ascultare.

Sursă: Babycenter.com, Adaptare: Adina Gruia, Foto: www.pixabay.com
.
"Cum invata copilul "fizic"" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent