· articole
· intamplari

Cum inveti matematica prin joc
În cazul în care copilul tãu nu are înclinație spre matematicã și ar face orice ca sã scape de orele de matematicã, de probleme și teme, demonstreazã-i cã aceasta poate fi învãțatã și prin joc.Dacã observi cã a dezvoltat o aversiune fațã de matematicã, este cazul sã intervii. Dar, atenție! Nu în sensul cã trebuie sã-i verifici cu strictețe și asprime cunoștințele, sã-l supui unui interogatoriu cu coloane de înmulțiri sau sã-i dai probleme de rezolvat. În aceastã situație, tu trebuie sã-i arãți cã matematica nu este un bau-bau și sã încerci sã-l apropii de ea. Demonstreazã-i cã nu este o materie nesuferitã, cã se lovește de ea în viața de zi cu zi chiar fãrã sã-și dea seama și cã, folosindu-și puțin imaginația, poate fi și un fel de joc.

X și 0 matematic este un joculeț tare simpatic care, spre deosebire de cel tradițional, se folosește de operații matematice: primești X sau 0 dacã rezolvi corect o operație. Se poate aplica pentru orice clasã, la orice nivel de dificultate. În X și 0 matematic am descris regulile și materialele de lucru.

Aratã-i cã matematica este peste tot în jurul nostru, inclusiv la hipermarket. Ca material de lucru folosești un pliant cu oferte de la un magazin. Descoperind cã ceea ce învațã la școalã se aplicã și în viața realã, el va aborda cu mai multã seriozitate matematica. În matematica la hipermaket ți-am explicat regulile de joc.

Cu siguranțã cã va privi cu alți ochi fracțiile dacã i le vei explica folosind 10 pizze. Cu ajutorul feliilor de pizza va învãța despre sferturi, jumãtãți, treimi, despre numãrãtor și numitor într-un mod amuzant. În cum folosești pizza la lecțiile despre fracții gãsești o descriere detaliatã a modului de lucru!

Foto: 123RF, Editor: Adina Brânciulescu.

"Cum inveti matematica prin joc " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Magazin de jucarii
Articolul cel mai citit despre joaca:
Activitati pentru copii

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent