· articole
· intamplari

Cum inveti matematica prin joc
În cazul în care copilul tău nu are înclinație spre matematică și ar face orice ca să scape de orele de matematică, de probleme și teme, demonstrează-i că aceasta poate fi învățată și prin joc.Dacă observi că a dezvoltat o aversiune față de matematică, este cazul să intervii. Dar, atenție! Nu în sensul că trebuie să-i verifici cu strictețe și asprime cunoștințele, să-l supui unui interogatoriu cu coloane de înmulțiri sau să-i dai probleme de rezolvat. În această situație, tu trebuie să-i arăți că matematica nu este un bau-bau și să încerci să-l apropii de ea. Demonstrează-i că nu este o materie nesuferită, că se lovește de ea în viața de zi cu zi chiar fără să-și dea seama și că, folosindu-și puțin imaginația, poate fi și un fel de joc.

X și 0 matematic este un joculeț tare simpatic care, spre deosebire de cel tradițional, se folosește de operații matematice: primești X sau 0 dacă rezolvi corect o operație. Se poate aplica pentru orice clasă, la orice nivel de dificultate. În X și 0 matematic am descris regulile și materialele de lucru.

Arată-i că matematica este peste tot în jurul nostru, inclusiv la hipermarket. Ca material de lucru folosești un pliant cu oferte de la un magazin. Descoperind că ceea ce învață la școală se aplică și în viața reală, el va aborda cu mai multă seriozitate matematica. În matematica la hipermaket ți-am explicat regulile de joc.

Cu siguranță că va privi cu alți ochi fracțiile dacă i le vei explica folosind 10 pizze. Cu ajutorul feliilor de pizza va învăța despre sferturi, jumătăți, treimi, despre numărător și numitor într-un mod amuzant. În cum folosești pizza la lecțiile despre fracții găsești o descriere detaliată a modului de lucru!

Foto: 123RF, Editor: Adina Brânciulescu.

"Cum inveti matematica prin joc " | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Magazin de jucarii
Articolul cel mai citit despre joaca:
Activitati pentru copii

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent