· articole
· intamplari

Cum iti ajuti copilul sa-si depaseasca fricile0-0/s261x260/13267895_1011279215575819_5270967692527597356_n.jpg?oh=d2fd6f6623edf34d1f689a087942aee0&oe=57D20B31"/>
Frici obișnuite, anxietate socială, frică de școală sunt printre cele mai frecvente tipuri de anxietate la copii.

În cazul în care micuțul tău se confruntă cu astfel de probleme, îl poți ajuta să se simtă mai bine, mai relaxat și încrezător prin câteva strategii simple. Liniștește-l, ajută-l să se simtă în siguranță, dar nu te opri aici. Ajută-l să găsească metode de a depăși frica respectivă. Următoarele sfaturi îți pot fi de ajutor

Discutați.
Unele frici ale copilului sunt absolut normale și evitarea sau negarea lor nu ar avea nici un sens. Poate că îi este teamă că nu poate să învețe la fel de repede ca ceilalți copii din clasă. Explică-i că fiecare copil are propriul ritm de învățare și că, atâta timp cât el se străduiește să facă tot ce poate, nimeni nu este dezamăgit.

Scrieți.
O metodă simplă pentru a trece peste frici este să înceapă un jurnal, sau, dacă nu știe încă să scrie, realizați un album de colaje și desene pentru a-și înregistra (identifica și înțelege) trăirile. Pot fi schițe, desene, fotografii – orice ăși dorește copilul tău. Poate fi o soluție potrivită dacă este mai interiorizat și nu îi place nu-i place să discute.

· Jurnalul sentimentelor copilului

Scade așteptările.
Poate că acesta este felul copilului tău de a-ți spune că e supraaglomerat și copleși de toate așteptările care vin din partea școlii, a părinților, prietenilor, orelor de muzică, înot etc. Ai grijă să nu-ți suprasoliciți copilul cu prea multe activități extrașcolare .

Folosește-ți umorul.
Râsul relaxează în mare parte anxietățile sociale. Dacă, de exemplu, copilul se îngrijorează legat de un spectacol, spune-i să-și imagineze publicul într-o postură ciudată și amuzantă (cu peruci, în haine caraghioase etc). Scenariile amuzante pun lucrurile în altă perspectivă și nu mai par așa înspăimântătoare.

Sursă: BabyCenter.com, Adaptare: Adina Gruia, Foto: 123RF.
"Cum iti ajuti copilul sa-si depaseasca fricile" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent