· articole
· intamplari

Cum iti arata copilul tau ca te iubestejpg?oh=13479f8864f7ef18b6f3a2c223320532&oe=5764444E&__gda__=1465622527_237bd48dde1ced5eb289e70c05944168"/>
Copilul tău îţi spune că te iubeşte în multe feluri, unele dintre acestea fiind surprinzătoare şi nu te-ai aştepta să fie tocmai forme de manifestare a afecţiunii.

Se dă în spectacol
Te afli cu el la locul de joacă, dar încetezi să-i mai acorzi atenție și începi să discuți cu o cunoștință sau cu o vecină pe care o întâlnești acolo. Ca un făcut, copilul tău începe chiar atunci să țipe, să arunce cu jucării în alți copii, să se ia la ceartă. Explicație: dacă nu-i acorzi atenție, în ultimă instanță se mulțumește și cu atenția ta „negativă”.

Eşti modelul lui
Te imită în gesturi, vorbire şi reacţii. Nu te mira dacă îl vei surprinde spunând că are un telefon foarte important de dat sau adoptând limbajul şi reacţiile lui tati de la volan.

Îţi spune că te iubeşte!

Este afectuos cu tine.
Înceacă să te mângâie şi să te aline când eşti tristă, iar când vede că te doare ceva te îmbrăţişează şi-ţi oferă un sărut, devenind foarte înţelegător. În acest fel, el se comportă aşa aşa cum te-a văzut pe tine că faci. Te îngrijeşte pentru că şi tu îl îngrijeşti când este bolnăvior şi în mângâi când este trist.

· Arata-i dragoste nemarginita pentru a creste fericit

Îi spune cuvinte care te rănesc.
Când copilul tău este nemulţumit sau dezamăgit de o decizie pe care o iei cu privire la el, îţi poate striga: „Te urăsc, eşti cea mai rea mamă din lume!”, „Nu vreau să te mai văd!” Dar chiar şi acest lucru dovedeşte cât de mult te iubeşte. Citind printre rânduri şi descifrând puţin psihologia copilului, interpretarea ar fi următoarea: „Te iubesc atât de mult încât mă răneşti foarte tare, aşa că vreau să te fac să suferi la fel de tare pe cât m-ai făcut şi tu să sufăr!”

Îți oferă dă cadouri
O floare, o piatră strălucitoare, o formă modelată în plastilină sau alte nimicuri sunt cadouri pe care ţi le oferă din inimă şi-ţi dovedesc că eşti o persoană specială pentru el.

· 50 de idei pentru a deveni un parinte grozav

Întoarcerile tale sunt prilej de mare bucurie.
Dacă ai fost plecată, te poţi aştepta la întoarcere la o primire călduroasă şi la un copil care nu se mai dezlipeşte de tine.

Sursă: BabyCenter.com, Foto: Guliver/ Thinkstock
.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent