· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Cum iti dai seama daca ai carii sau paradontoza

Alimentatia moderna, bogata in produse ultrarafinate, este unul dintre principalii responsabili de aparitia paradontozei. La ea se adauga fumatul, stresul si automedicatia – alte “minuni” ale civilizatiei, care ne imbolnavesc.

Frica de ambientul stomatologic si anxietatea dentara sunt principalele bariere care impiedica pacientul sa apeleze, din timp, la tratamentul preventiv de ingrijire orala.

Citeşte şi
romaniatv.net/alimente-pe-care-trebuie-sa-le-eviti-daca-vrei-dinti-mai-albi_178342.html">ALIMENTE pe care trebuie să le eviţi dacă vrei DINŢI mai ALBI

Explicate prin senzatia de durere si reactia de aparare la stimuli nocivi (zgomotul produs de freza, vederea instrumentarului etc.), aceste fobii stomatologice au un impact negativ asupra mentinerii starii de sanatate a organismului.

Pacientii diagnosticati cu anxietate stomatologica amana sau renunta la tratamentul periodic de profilaxie dentara. Studiile efectuate au demonstrat ca femeile prezinta coeficiente mai ridicate ale anxietatii stomatologice fata de barbati, dar teama se diminueaza cu inaintarea in varsta.

Citeşte şi De ce avem MĂSELE DE MINTE. Ce popor nu are deloc

Stomatologia moderna este ultraconservativa si se bazeaza pe un diagnostic precoce si un tratament profilactic. Succesul oricarui tratament stomatologic consta intr-o igiena buco-dentara adecvata si in vizitele periodice la cabinetul medicului.

Află cum îţi dai seama dacă ai carii sau paradontoză pe RomâniaTV.net.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent