· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Cum iti pot afecta sanatatea reutilizarea sticlelor de plastic

Specialiştii nu recomandă, în general, folosirea sticlelor de plastic. Însă dacă utilizezi acelaşi ambalaj de plastic de mai multe ori, sănătatea ta poate avea de suferit.

Într-un articol din 2007 în Practical Gastroenterology, experţii au confirmat că nu recomandă refolosirea sticlelor din comerţ. Asta pentru că folosirea zilnică subţiază platicul şi îl face să crape, iar bacteriile se ascund acolo.

Deloc sănătos! În plus, folosind o sticla de plastic de foarte multe ori, putem să ne punem sănătatea în pericol, dacă nu o spălăm regulat. Asta înseamnă să fie spălată cu apă şi săpun, să fie clătită în abundenţă, dar în niciun caz cu apă fierbinte.

Un studiu leagă Bisfenolul A de un posibil risc de pierdere a sarcinii. Cum puteţi evita substanţa

Chiar şi sticlele care pot fi refolosite pot avea bacterii. Cercetătorii din Canada au făcut un test în anul 2002, unde au luat mostre de apă de la liceenii care foloseau aceeaşi sticlă cu apă de luni bune fără să o fi spălat şi au descoperit că nivelul de bacterii şi microbi era foarte mare. În sticlă se dezvoltau deja bacterii din cauza mediului favorabil.

Citeşte şi Apa din sticle de plastic băută pe caniculă este dăunătoare

Cercetătorii nu au verificat exact sursa bacteriilor, însă ei au ajuns la concluzia că mâinile copiilor erau de vină. Dacă nu ţin cont de igiena zilnică ajung să dezvolte bacterii care ajung pe sticlă, iar apoi în corp.

Mai multe detalii despre pericolele reutilizării sticlelor de plastic pe RomâniaTV.net. .

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent