· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Cum iti poti incuraja copilul sa aleaga cursuri de dansDansul este un sport extrem de frumos si benefic pentru sanatate.

Nu vorbim aici de cele cateva minute de miscare pe care le prinzi la cate o petrecere de anul nou, ci modul profesionist pe care il inveti la cursuri de dans pentru adulti ce iti ofera increderea si dorinta de a urca pe ring macar o data pe saptamana.
Daca pentru adulti poate fi un hobby util si plin de satisfactii, pentru copii dansul ar trebui sa fie unul din sporturile ce ar trebui sa fie macar incercate daca nu si practicate constant.

Dansul sportiv ofera numeroase beneficii precum modelarea personalitatii, copilul imprumutand din cea a fiecarui stil de dans: eleganta unui vals sau atitudinea energica a unui ritm de cha-cha; imbunatatirea semnificativa a tinutei si coordonarii intregii musculaturi; dezvoltarea urechii muzicale si deschiderea interesului catre noi stiluri de muzica ce vor contribui la imbogatirea culturala a copilului; dezvoltarea abilitatilor de comunicare si nu in ultimul rand, consumarea energiei debordante intr-un mod util si placut.

Dar a indemna copilul sa incerce cel putin o data niste cursuri de dans pentru copii se poate dovedi o sarcina ceva mai complicata decat a-l convinge sa aleaga orice alt sport. Cum ar trebui sa abordezi aceasta provocare?
In primul rand, copilul nu trebuie fortat sa invete sa danseze.
Ca orice lucru impus, va fi intampinat cu respingere chiar inainte de a descoperi partile frumoase. Copilul trebuie introdus in lumea dansului pe poarta frumoasa a lui, iar un mod eficient poate fi participarea in public la concursurile de dans unde frumusetea acestui sport poate fi descoperita in toata spelndoarea sa. In cadrul unui astfel de concurs copilul poate vedea campionii, cei care sunt rasplatiti prin aplauze si premii. Nu uita ca prezenta in sala este cu totul altceva decat un show televizat.

Dansul poate fi respins pentru ca prietenii copilului il resping sau pentru ca acestia aleg alte moduri de a isi petrece timpul liber, cum ar fi in fata calculatorului. Incearca sa duci copilul intr-un cerc de prieteni care practica acest sport.

Fii alaturi de copilul tau la primele lectii de dans, in sala, pe marginea ringului, iar daca este posibil, chiar pe ring alaturi de alti parinti. Fa-l sa se simta confortabil si sa simta dansul sportiv ca pe un mod placut de a petrece timpul liber, nu ca pe o pedeapsa si in nici un caz cu o lista intreaga de obiective pe care trebuie sa le atinga.

Alege pentru copilul tau o scoala profesionista de dans sportiv cu instructori care au experienta in a lucra cu copii, si nu doar cu cei mari. Acest lucru este foarte important, deoarece copiii simt imediat cand mediul in care ajung le este prietenos si favorabil sau nu.

Soft Step este o scoala de dans unde copiii sunt pregatiti si iubeasca dansul de catre instructori cu experienta, campioni in acest domeniu. Lectiile sunt desfasurate in mai multe locatii din oras, perfect pregatite pentru acest sport, astfel ca poti alege locatia cea mai apropaia de tine.

Powered by SEO monitor .

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent