· articole
· intamplari

Cum iti stimulezi copilul sa invete
7 metode prin care îți ajuți copilul să îndrăgească școala și să învețe cu plăcere.1. Întreabă-l cum a fost la școală. Amintindu-și și împărtășindu-ți lucrurile pe care le-a învățat, el își consolidează cunoștințele, își exersează abilitățile în comunicare, devine mai încrezător. Încurajează-l să-ți povestească prin întrebări care se referă la aspecte concrete, evitându-le pe cele generale. Nu-l întreba cum a fost azi la școală, ci cum a fost la matematică, ce i s-a părut cel mai greu în acea zi, de ce etc

2. Fii răbdătoare. Lasă-l să-și găsească propriul ritm de învățare, nu-l presa.

3. Laudă-i realizarile, dar nu te concentra doar pe generalități sau pe rezultate finale. Laudă detaliile, surprinde aspecte din munca sa ("ai pus umbre sau detalii așa de frumoase în desen"), manifestă-ți curiozitatea față de modul de realizare și lasă-l să-ți explice cum a făcut un anumit proiect.

· Clasa pregatitoare (sau clasa 0) – moft sau necesitate?

4. Fă-ți timp să-l asculți. Când copilul vrea să-ți vorbească despre școală, înseamnă că are nevoie de acest lucru, că vrea să-ți împărtășească ceva. Oferă-i timp, atenție și ascultă-l cu răbdare.

5. Încurajează-l să pună întrebări. Da, uneori este plictisitor, exasperant de-a dreptul, dar răspunzându-i, ba, mai mult, stimulându-i curiozitatea naturală, îl încurajezi să caute răspunsuri la întrebări și chiar rezolvări la diverse situații

6. Nu-i transmite sentimentele negative pe care le ai vizavi de școală. Nu este obligatoriu ca el să aibă aceeași experiență nefericită ca și tine. Nu-l programa să deteste școala, să o considere un calvar. Gândește-te că îl așteaptă mulți ani de școală de acum încolo și ar fi păcat să-i considere ani de chin.

· Învață-l să îndrăgească scrisul de mână

7. Nu fi insistentă, nu-i cere cu insistență rezultate excelente. Este bine să fii exigentă cu tine și cu cei din jur, dar nu forța nota. Chiar dacă acum are un rezultat care nu te mulțumește și este sub ceea ce știi că poate, nu înseamnă că nu-și dă silința. Copilul tău face tot ce poate, doar că nu e ușor întotdeauna. Fii alături de el, ajută-l, iar dacă simți că ceva este în neregulă, încearcă să afli cauza de la el sau discută cu învățătoarea lui.

Sursă: BabyCenter.com, Foto: 123RF, Adaptare: Adina Gruia.

"Cum iti stimulezi copilul sa invete" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent