· articole
· intamplari

Cum îl înveți să mănânce sănătos, prin jocjpg?oh=ee562dfa69e7695a7f0218e681e6e701&oe=57FAC66A&__gda__=1475739989_80af2815e2dbcdd8c36cebae882ccee2"/>
Iată un joc prin care-l înveți pe copil să mănânce sănătos și îl ajuți să identifice tipurile de bază de alimente. În plus, îi susciți interesul, într-o manieră plăcută, pentru o alimentația sănătoasă.

Pune în fața copilului patru farfurii din carton. Ajută-l să aleagă și decupeze dintr-o farfurie imagini cu următoarele alimente: pâine, cereale, carne, lapte, brânză. fructe și legume.

Spune-i să lipească pozele cu pâine și cereale pe o farfurie, poza cu carne pe cea de-a doua farfurie, cele cu lapte și brânză pe a treia farfurie, iar cele cu fructe și legume pe a patra farfurie.

· Salate de vara. Retete pentru salate de sezon

Roagă-l să denumească mâncărurile de pe fiecare farfurie. Spune-i că, pentru a fi sănătos, trebuie să mănânce câte ceva din toate cele cinci tipuri de alimente în fiecare zi. De asemenea, oamenii care nu mănâncă alimentele corect se îmbolnăvesc des.

De asemenea, îl poți ruga să aleagă propriul lui meniu, alegând din alimentele de pe farfuriile de carton. Poți chiar să împarți farfuria de carton în patru, fiecare parte corespunzând unei grupe alimentare. Această strategie îl va face pe copil conștient de prezența alimentelor în meniul său zilnic.

Îl poți consulta atunci când stabilești meniul pentru a doua zi și să vă sfătuiți ce anume ar trebui să conțină pentru ca alimentația să fie completă și sănătoasă!

Adaptare după “Ghid practic pentru creșterea copilului până la 5 ani”, de June R. Oberlander, realizată de Adina Gruia, Foto: 123RF.
"Cum îl înveți să mănânce sănătos, prin joc" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent