· articole
· intamplari

 De la lume adunate...

Cum mami, pe mine m-a nascut o tanti?

Cosmarul meu, de cand l-am adus acasa pe Radu, a fost cand si cum ii voi spune ca n-a crescut in burtica mea. Dar, dupa cum se stie, toate lucrurile sunt asezate intr-o buna oranduiala.
Ne uitam amandoia la TV , cand m-a rugat sa-i aduc laptic. Avea, pe atunci cam 5 ani. Intre timp, el butona tv-ul si, ajungand pe Discovery, a urmarit un repotaj despre nastere.
-Mami, hai sa vezi cum o doamna scoate copilul din genunchi! (unghiul din care fusese filmata femeia lasa, intradevar, impresia ca- l scoate din genunchi). Si eu o sa scot copiii din genunchi cand voi fi mare?
I-am explicat ca doar femeile pot face asta si ca in burtica mamelor cresc copiii, nu in genunchii lor.
- Si eu am crescut in burtica ta, mami?
- Nu, dragul mamii, tu ai crescut in burtica unei doamne.
- Cum mami, pe mine m-a nascut o tanti? De ce n-ai vrut sa cresc in burta ta?
- De ce n-ai venit sa cresti in burtica mea, ca eu te-am asteptat?
A ramas descumpanit, m-a privit mult-mult, incremenit, apoi m-a luat in brate si mi-a scpus ca ma iubeste f. mult.
Bineinteles, pe parcurs , a mai cerut informatii despre "doamna", daca l-am luat noi cu forta sau a vrut ea sa-l dea...
E greu sa gasesti raspunsurile care sa nu-i faca rau, dar, uite ca se poate! Psihologul pe care l-am consultat mereu, de cand l-am luat pe Radu, ne-a felicitat pentru felul in care am facut fata momentului cel mai greu de pana acum: acela al startului spre adevar.
Pentru cei care au copii adoptati, daca-i iubiti, daca va pasa de integritatea lor, nu-i mintiti! E esential pentru ei sa stie adevarul. Si, mai tarziu, poate fi prea tarziu. Cunosc un caz in care copilul a aflat DIN GRESEALA ca este adoptat si, desi fusese crescut cu mare dragoste, desi mama lui era paralizata iar tatal batran si neputincios, n-a mai vrut sa auda de ei. A dat o alta interpretare tuturor frustrarilor copilariei (n-a fost in tabara in fiecare an, n-a avut bugii pe care i-ar fi dorit...) si si-a catalogat intreaga viata MINCIUNA. Parintii au murit parasiti, unul dupa altul, la jumatate de an de la intamplare. Dupa o viata de chin in slujba celui pe care-l numeau "lumina ochilor lor si toiag la batranete".


mamidrag
publicat la 18.09.2007 (3769 citiri)