· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Cum previi raceala la copii in sezonul rece

Iarna bate la uşă. Cei mici sunt nerăbdători să cadă primii fulgi de nea pentru a ieşi afară să se bulgărească şi să facă oameni de zăpadă. Fericirea celor mici este însă grija mămicilor. Odată ce frigul s-a instalat, copiii sunt mult mai predispuşi la răceli şi infecţii acute respiratorii.Odată cu venirea frigului, incidența infecțiilor acute respiratorii la copii, ca și la adulți, crește semnificativ. De aceea, în primul rând, este recomandat să evităm pe cât posibil aglomerațiile umane: transportul în comun, hipermarketuri, mall-uri, locuri de joacă acoperite.

Citeşte şi Remedii naturiste pentru creşterea imunităţii la copii

De asemenea, trebuie să avem grijă cum se îmbracă cei mici. Tendința generală a părinților este de a supraîmbrăca copiii. Micuţii trebuie îmbrăcați similar sau un pic mai subțire decât adulții dacă este vorba de cei mai mărișori care aleargă și se joacă mult. La sugar trebuie să se acopere bine extremitățile (mâini, picioare), aceștia având de obicei o circulație periferică deficitară. Este de evitat legarea fularului peste nas și gură, aceasta putând chiar favoriza apariția răcelilor. Este utilă îmbrăcarea copiilor în mai multe straturi subțiri suprapuse, având grijă ca stratul exterior al vestimentației, cât si încălţămintea, să fie impermeabile.

Citeşte şi Bunica avea dreptate. Cele mai bune leacuri din cămară

În sezonul rece, incidenţa infecţiilor de căi aeriene superioare creşte foarte mult, atât la copii, cât şi la adulţi, a declarat dr. Roxana Novitchi, medic specialist pediatrie.

Află care ar trebui să fie alimentaţia copiilor în sezonul rece pe RomâniaTV.net. .

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent