· articole
· intamplari

Cum procedezi in caz de sangerare nazalapng?width=545"/>
Sezonul rece ii face pe cei mici mai sensibili si in unele cazuri predispusi la sangerari nazale. Acestea sunt provocate de aerul rece, umiditatea scazuta si caldura excesiva din interior, specifice sezonului. Iata cum trebuie sa procedezi in astfel de situatii, fara ca cel mic sa se panicheze.

Sangerarile nazale sunt comune in copilarie dar se pot intampla la orice varsta. Acestea apar atunci cand vasele de sange din nas sunt iritate din cauza racelii, a schimabrilor de vreme, alergiilor sau atunci cand cei mici isi sufla nasul. Un alt obicei care sensibilizeaza vasele de sange este scobitul in nas, atat de frecvent la copii cu varste mici. De aceea trebuie sa insisti sa il dezveti de acest obicei din timp.

Oricat de dramatica este atat pentru copil cat si pentru parinte vederea sangelui, problema se poate remedia foarte simplu acasa. Tine apasat timp de 10 - 15 minute pe nara care sangereaza, fara sa faci pauza ca sa o verifici. Daca insa nu se opreste este cazul sa contactezi medicul.
Pozitia recomandata este aplecat in fata, in niciun caz intins pe spate
. Asta nu face decat sa schimbe traiectoria de scurgere a sangelui, pe gat in stomac.

Daca astfel de episoade au loc des, pune un umidificator in camera copilului pentru a scapa de aerul uscat. Lichidele fierbini pot sa provoace o noua criza, asa ca evita sa ii dai dupa aceea supa sau ceai fierbinte.

Autor: Elena Stanciu.
"Cum procedezi in caz de sangerare nazala" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre boli, rani:
Candidoza (Candida Albicans)

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent