· articole
· intamplari

pampers: pampers: Cum putem ajuta copilul sa aiba un somn bun si linistit in fiecare noapte?

Sfaturi oferite de psiholog Cristiana Haica, expert Pampers


Somnul este foarte important pentru sănătatea copiilor, însă cum ştim că un copil nu se odihneşte bine în timpul somnului sau are tulburări de somn? Ei bine, acesta începe să aibă probleme în a adormi, se trezeşte des, sforăie, se trezeşte greu dimineaţa, adoarme ziua în timpul diverselor activităţi.

Un copil curat, uscat, sătul și suficient stimulat psihomotor, dacă nu are nicio boală, se va odihni foarte bine pe perioada somnului. Asta nu înseamnă, desigur, că trebuie să doarmă nemișcat, fără niciun fel de întreruperi, ca o păpușă și nici că va dormi numărul de ore pe care ni-l dorim noi, încât să avem şi timp pentru a ne odihni şi pentru a face treburile prin casă.

Copiii se comporta diferit și în timpul somnului, la fel ca și în perioada de veghe. Șunt copii care se trezesc aproape la fel cum se așează în pat (în aceeaşi poziţie) și alții care fac rotații complete în jurul axei proprii în pat și nimic nu mai e la locul lui. Sunt copii care dorm mai mult sau mai puţin decât norma sugerata de medical pediatru.

Ca să permitem totuși copilului să beneficieze la maxim de somnul binefăcător (se știe că un copil crește în perioada somnului, căci atunci se secretă hormonul de creștere și nu numai, dar își și consolidează și reașează ce a “învățat” pe perioada de veghe), copilul trebuie să aibă parte de o cameră curată, aerisită, temperatura sub 23 grade, umiditate adecvată, lumina stinsă, liniște (și ambientală și emotională), să evităm lumina de neon în spaţiile unde stă mai mult copilul, să limităm existenţa noxelor chimice şi biologice (fungi, alergeni), eliminarea din camera copilului a dispozitivelor electrice şi electromagnetice şi să aibă necesitățile biologice satisfăcute. Foarte important este ca acesta sa nu fie incomodat (scutec ud sau prea plin, jucării tari sau prea pufoase prin pat etc), să fi fost scos la aer sau la joacă în afara casei, să nu fi fost supra-alimentat chiar înainte de culcare (ca să aibă reflux gastro-esofagian) şi, bineînţeles, să aibă un ritual corect de somn. Va fi obligatoriu de evitat fumatul pasiv (când părinţii sau unul dintre adulţii din casă sunt fumători), iar adultul fumător va evita să se apropie de copil (mai ales de bebeluşi) până nu s-a spălat şi s-a schimbat de hainele în care a fumat, deoarece particulele toxice de pe pielea, părul şi hainele adultului sunt de zece ori mai multe decât în curentul principal de fum de ţigară inhalat de fumător atunci când trage din ţigareta aprinsă.

Pentru că știe cât de important este somnul în dezvoltarea celor mici, Pampers a creat noul Pampers Active Baby, care oferă până la 12 ore de protecție împotriva umezelii, pe timpul nopții.

Noile scutece Pampers Active Baby și Pampers New Baby conțin un strat extra absorbant pentru somn, care absoarbe umezeala mult mai rapid, pentru ca cei mici să poată avea parte de un somn liniștit de până la 12 ore. Pampers înțelege cât de important este somnul neîntrerupt atât pentru bebeluși, cât și pentru micii exploratori, de aceea gama Pampers Active Baby este disponibilă pentru toate mărimile: Pampers New Baby (1-2) și Pampers Active Baby (3-6).
Pe lângă stratul extra absorbant destinat perioadei de somn, Pampers Active Baby vine și cu:
• benzi laterale elastice care se întind sau contractă în funcție de mișcările bebelușului, pentru o fixare fermă și, totodată, flexibilă;
• material moale ca bumbacul care permite pielii să respire;• potrivire anatomică, asigurând o protecție imbatabilă împotriva frecării;
• loțiune protectoare din aloe vera.

Nu uita de șervețelele umede Pampers Baby Fresh, pentru o senzație de prospețime ca după băiță, oriunde, oricând!
Pentru informații legate de dezvoltarea și îngrijirea micuțului tău, intră pe pampers.ro sau pe pagina de facebook Lumea mamicilor, la secțiunea “Întreabă experții“ : aici
Medicul pediatru Roxana Rusu Pușcă și psihologul Cristiana Haica te așteaptă oricând cu sfaturi pentru tine și îngerașul tău.
.

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre igiena:
Raceala si Gripa

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent