· articole
· intamplari

Cum să vă faceți timp pentru cuplu, ca proaspeți părinți
Pentru o familie în care a venit pe lume, recent, un copil, pe lângă bucuria imensă dată de naștere, există și momente în care cei doi parteneri simt că nu mai au timp pentru ei.

De cele mai multe ori, bebelușul devine centrul universului atât pentru mamă, cât și pentru tată, care uită să-și mai acorde atenția cuvenită.
Dacă te întrebi cum poate un cuplu să-și păstreze intimitatea după apariția unui nou membru al familiei, fiind în același timp și părinți responsabili, avem răspunsul! Chiar dacă situația este diferită acum, te poți adapta cu ușurință, folosind sfaturile de mai jos.

Profită de momentele de relaxare


Venirea pe lume a bebelușului modifică programul ambilor părinți, în special pe cel al mamei, care trebuie să-i acorde celui mic toată atenția sa. Cu toate acestea, momentele petrecute în cuplu sunt la fel de importante. De aceea, trebuie să petreci și timp împreună cu partenerul, fie că vorbim despre o minivacanță, o ieșire la un restaurant sau o simplă plimbare în parc.

Apelează la un ajutor de nădejde


De fiecare dată când simți nevoia să iei o pauză, pentru a petrece mai mult timp cu persoana iubită, apelează la o persoană de încredere! Nu te simți vinovată! Acest lucru nu înseamnă că îți neglijezi copilul, ci doar că acorzi atenție și celui de lângă tine, care are la fel de multă nevoie de afecțiune.

Dacă nu te simți în siguranță să lași copilul cu o bonă, roagă-ți părinții sau o prietenă apropiată, pe care știi că nu o incomodezi cu această solicitare.

Pregătește o cină romantică

Ce poate fi mai frumos decât o cină romantică, care reaprinde flacăra pasiunii? Nu este nevoie să mergi la restaurant, ci doar să organizezi o surpriză pentru persoana dragă, după ce copilul s-a culcat. Trebuie să știi că Food Panda livrează mâncare chinezească oriunde în capitală, astfel încât să ai meniul asigurat.

Comunicați!


Deși nu pare ușor, viața de cuplu după apariția unui copil se poate învăța, cu multă răbdare. Atât mama, cât și tatăl sunt bulversați de schimbare, de aceea, comunicarea joacă un rol esențial. Discută tot ceea ce te nemulțumește și încearcă să rezolvi, cu tact, orice problemă din cuplu.

Acordă-ți timp!


Atât bărbații, cât și femeile, au nevoie de timp de acomodare cu noul statut și noua viață. În ceea ce privește proaspetele mămici, acestea au nevoie atât de recuperare fizică, cât și psihică. Nu uita că ești femeie și încearcă să revii la vechile obiceiuri dinainte de sarcină. O oră de masaj, o ședință de manichiură, o coafură sau o simplă ieșire în grup te ajută să-ți recapeți încrederea în tine.

Pentru a-și păstra nealterată relația, după apariția unui copil, cuplul trebuie să discute sincer și despre orice. În plus, timpul petrecut împreună îi va ajuta să recapete conexiunea avută înainte de nașterea copilului, astfel încât situația să se echilibreze.

Viața în trei nu este simplă, dar, cu ajutor și răbdare din partea partenerului, o să începi să te obișnuiești. Este esențial să îți menții echilibrul și pe cât posibil, buna dispoziție. Chiar și atunci când te enervezi, încearcă să reduci efectele negative asupra celor din jur sau a partenerului de viață.

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pexels.

"Cum să vă faceți timp pentru cuplu, ca proaspeți părinți" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre :
Noua structura a anului scolar 2012-2013 si programul

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent