· articole
· intamplari

Cum sã ai Sãrbãtori fericite cu bani puțini
Nu mai e mult și toate supermarketurile și mall-urile se vor aglomera pânã la refuz, pentru cã mai toți se vor înghesui sã cumpere ingrediente pentru masa de Crãciun sau cadouri pentru cei dragi.În goana pentru a le rezolva pe toate într-un timp cât mai scurt, tendința poate fi aceea de a cheltui foarte mulți bani, aproape haotic. Trebuie sã îți faci un plan foarte bine pus la punct, cu o foaie și un pix în fațã, și sã treci pe lista de cumpãrãturi doar alimentele sau obiectele de care ai cu adevãrat nevoie. Din pãcate, piața de consum din România nu este una echilibratã, în sensul cã se cumpãrã foarte mult și se aruncã un procent foarte mare din ce se achiziționeazã. Ca sã cheltuiești cât mai puțin, dar sã te bucuri de Sãrbãtori fericite, ține cont de sfaturile de mai jos.

Stabilește meniul
Întreabã-i pe cei care îți vor sta alãturi la masa ce Crãciun ce preferã sã serveascã. Poate vreun invitat nu mãnâncã produse din carne sau poate este alergic la vreun ingredient, ori poate pur și simplu are poftã sã consume ceva anume. În felul acesta, meniul de Sãrbãtori se va restrânge foarte mult și nu te vei trezi cã ai fãcut șapte feluri de mâncare din care se consumã prea puțin. Vei fi nevoitã sã arunci cea mai mare cantitate de hranã și banii se vor duce în același loc ca și munca ta din bucãtãrie. La gunoi. Așadar, pregãtește doar ce știi cã se va mânca și în cantitãți normale, nu în oale de campanie.

Fã cumpãrãturile din timp
Desigur, acest sfat se poate aplica numai în cazul produselor neperisabile. Nu vei cumpãra laptele sau untul cu o sãptãmânã înainte de Crãciun, dar carnea pe care o poți ține la congelator poți s-o achiziționezi cu ceva timp înainte. Astfel, ai timp sã cauți reducerile de la raionul de mâncare și nu riști sã prinzi prețurile de dinainte de Sãrbãtori, care ar putea fi mai piperate decât în timpul anului.

Nu arunca cu bani pe cadouri
Oricare dintre noi e încântat sã primeascã un cadou, dar poți avea un sentiment și mai plãcut dacã pui un zâmbet larg pe fața cuiva cu darul pe care i-l faci. Orienteazã-te cãtre lucrurile care îi plac cu adevãrat sau de care are nevoie, nu cumpãra cadouri doar de dragul obiceiului. Și ține cont de faptul cã un cadou scump nu spune despre dragostea pe care i-o porți cuiva aproape nimic, îi poți demonstra cât de mult conteazã în fața ta prin gesturi sau atitudinea pe care o ai în restul anului. Poți lua ceva simbolic, care sã nu fie costisitor pentru tine, ca sã poți orienta banii pe care îi economisești astfel în altã direcție.

Dacã ai în continuare dubii cã banii pe care îi ai la dispoziție s-ar putea sã nu-ți ajungã pentru acest Crãciun, poți întotdeauna apela la un credit sau împrumut nebancar online, pe care îl poți achita abia la anul. Sãrbãtori fericite și spor la cumpãrãturi!
.

"Cum sã ai Sãrbãtori fericite cu bani puțini" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre incotro?:
10 idei de cadouri pentru ziua mamei

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent