· articole
· intamplari

Cum să ai Sărbători fericite cu bani puțini
Nu mai e mult și toate supermarketurile și mall-urile se vor aglomera până la refuz, pentru că mai toți se vor înghesui să cumpere ingrediente pentru masa de Crăciun sau cadouri pentru cei dragi.În goana pentru a le rezolva pe toate într-un timp cât mai scurt, tendința poate fi aceea de a cheltui foarte mulți bani, aproape haotic. Trebuie să îți faci un plan foarte bine pus la punct, cu o foaie și un pix în față, și să treci pe lista de cumpărături doar alimentele sau obiectele de care ai cu adevărat nevoie. Din păcate, piața de consum din România nu este una echilibrată, în sensul că se cumpără foarte mult și se aruncă un procent foarte mare din ce se achiziționează. Ca să cheltuiești cât mai puțin, dar să te bucuri de Sărbători fericite, ține cont de sfaturile de mai jos.

Stabilește meniul
Întreabă-i pe cei care îți vor sta alături la masa ce Crăciun ce preferă să servească. Poate vreun invitat nu mănâncă produse din carne sau poate este alergic la vreun ingredient, ori poate pur și simplu are poftă să consume ceva anume. În felul acesta, meniul de Sărbători se va restrânge foarte mult și nu te vei trezi că ai făcut șapte feluri de mâncare din care se consumă prea puțin. Vei fi nevoită să arunci cea mai mare cantitate de hrană și banii se vor duce în același loc ca și munca ta din bucătărie. La gunoi. Așadar, pregătește doar ce știi că se va mânca și în cantități normale, nu în oale de campanie.

Fă cumpărăturile din timp
Desigur, acest sfat se poate aplica numai în cazul produselor neperisabile. Nu vei cumpăra laptele sau untul cu o săptămână înainte de Crăciun, dar carnea pe care o poți ține la congelator poți s-o achiziționezi cu ceva timp înainte. Astfel, ai timp să cauți reducerile de la raionul de mâncare și nu riști să prinzi prețurile de dinainte de Sărbători, care ar putea fi mai piperate decât în timpul anului.

Nu arunca cu bani pe cadouri
Oricare dintre noi e încântat să primească un cadou, dar poți avea un sentiment și mai plăcut dacă pui un zâmbet larg pe fața cuiva cu darul pe care i-l faci. Orientează-te către lucrurile care îi plac cu adevărat sau de care are nevoie, nu cumpăra cadouri doar de dragul obiceiului. Și ține cont de faptul că un cadou scump nu spune despre dragostea pe care i-o porți cuiva aproape nimic, îi poți demonstra cât de mult contează în fața ta prin gesturi sau atitudinea pe care o ai în restul anului. Poți lua ceva simbolic, care să nu fie costisitor pentru tine, ca să poți orienta banii pe care îi economisești astfel în altă direcție.

Dacă ai în continuare dubii că banii pe care îi ai la dispoziție s-ar putea să nu-ți ajungă pentru acest Crăciun, poți întotdeauna apela la un credit sau împrumut nebancar online, pe care îl poți achita abia la anul. Sărbători fericite și spor la cumpărături!
.

"Cum să ai Sărbători fericite cu bani puțini" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre incotro?:
10 idei de cadouri pentru ziua mamei

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent