· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Cum sa-i explici copilului tau ca urmeaza sa divortezi

Pe vremuri, divorturile nu erau vazute cu ochi buni, mai ales daca la mijloc erau si copii, dar acum acestea nu mai sunt ceva atat de iesit din comun. Daca adultii pot, insa, sa-si gestioneze cu destul de mare usurinta
html">decizia de a divorta si viata de dupa despartire , copiii sunt deseori fortati sa accepte lucrurile fara prea multe explicatii, ceea ce ii poate afecta pe termen lung.

Familia pare un bun tot mai greu de intretinut in zilele noastre, cand numarul de ore petrecute la birou este, adesea, mai mare decat cel petrecut acasa, cu partenerul de viata si cu copiii.

Criza de timp afecteaza viata de familie, iar divorturile sunt tot mai dese; iar in societatea moderna, in care a fi parinte singur nu mai este ceva atat de neobisnuit, putine cupluri par sa mai incerce cu adevarat sa rezolve ceva de dragul copiilor.

Parintii care ajung sa divorteze ar trebui, insa, sa stie cateva reguli elementare atunci cand isi anunta micutii ca se vor desparti, inainte de a se gandi sa-i dea pe mana unui psiholog care, evident, il poate ajuta sa asimileze mai usor situatia.

Situatia trebuie explicata copilului pe limba lui, in termeni simpli, adecvati varstei si nivelului sau de dezvoltare si fara a distorsiona realitatea doar pentru ca este prea mic. Daca micutul are intrebari, nu trebuie sa eviti raspunsul, ci sa ii oferi explicatiile de care el are nevoie.

Chiar daca va repeta la nesfarsit intrebarile (care pentru el sunt, foarte probabil, destul de apasatoare), va trebui sa-i raspunzi de fiecare data si sa iti pastrezi calmul, chiar daca iti vine destul de greu sa o faci.

Afla pe RTV.NET cum recomanda un psiholog sa ii explici copilului tau ca urmezi sa divortez.
"Stiri: Stiri: Cum sa-i explici copilului tau ca urmeaza sa divortezi" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent