· articole
· intamplari

Cum sa ii implici pe copii in treburile casnicepng?width=220&height=148"/>
În toate căminele sunt o mulțime de lucruri de făcut, zilnic. De obicei, mama este cea care le duce la bun sfârșit, însă ideal ar fi ca sarcinile să fie împărțite între toți membrii familiei. Trebuie să existe solidaritate, disciplină și simțul răspunderii pentru ca sistemul să funcționeze eficient. Iată cum îi poți motiva pe copii să te ajute la treburile casnice.

Fiecare pe măsura lui.
Înainte să împarți fiecăruia sarcini trebuie să fii sigură că le pot îndeplini și că vei reuși cumva să îi motivezi să se ocupe de ele. Cei mici sunt limitați la treburi foarte simple, simbolice, deși sunt și cei mai încântați de ele.

Decideți împreună. Nu încerca să le impui hotărârile tale, poate le este mai simplu dacă îți aleg singuri ce vor să facă. Astfel vor învăța să negocieze între ei, să își respecte hotărârile și să își țină promisiunile. Dă-le posibilitatea de a lua decizii singuri.

Lista sarcinilor la vedere, să nu cumva să uite ce au de făcut. Poți să o faci mai creativă, să faci un tabel în care fiecare să primească o poreclă și steluțe aurii. Pe frigider este locul cel mai potrivit să o afișezi și e bine să folosești magneți pentru a o anima.

Sistemul de recompense.
Deși sarcinile casnice nu trebuiesc recompensate ca și comportament exemplar, cei mici trebuiesc totuși motivați într-un fel să își facă treaba cu spor. Recompensele pot fi sub formă de cadou surpriză sau chiar financiare, însă modice.

Perspectiva amuzantă.
Ajută-i pe copii să vadă partea plăcută a lucrurilor, ca să îți îndeplinească sarcinile cu tragere de inimă. Spre exemplu, după ce terminați treaba, mergeți împreună la înghețată sau jucați-vă jocul lui preferat.

Sursa: sheknows.com
Traducere: Elena Stanciu.
"Cum sa ii implici pe copii in treburile casnice" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent