· articole
· intamplari

Cum sa incetezi alaptarea cat mai bland pentru tine si copil
Te ajutam sa rezolvi problema intarcarii si sa incetezi alaptatul intr-un mod benefic copilului tau.Iată câteva sugestii pentru mamele care își doresc să înțarce copiii într-un mod blând, cu respect față de copil și față de nevoile lui:


- schimbă-i rutină astfel încât să introduci activități noi în momentele în care de obicei copilul era alăptat. Spre exemplu, dacă imediat după trezire copilul ar fi supt, poate că acest moment, al trezirii, să devină un moment al lui tati, în care copilul să petreacă timp cu el.
- distrage-i atenția cu o băutură, o gustare, o plimbare, un joc sau chiar o masă.
- limitează timpul petrecut la sân! Cu copiii mai mari, care cooperează poți stabili o limită de genul unei numărători, a unui cântec sau a unei poezii. Când acestea se termină, atunci se termină și timpul petrecut la sân.
- amâna cu blândețe alăptarea. Poți să îi explici că în momentul prezent nu îți este confortabil să îl alăptezi și să îi dai un reper fix din viitor în care s-ar putea întâmpla alăptarea. Cei mici vor învăța să fie răbdători, și așa vei putea amâna suptul, încet încet reducându-l până la eliminare. Important este să te ții de promisiuni.
- evită să stai cu el în pozițiile în care de obicei sugea de la sân. Cele mai bune activități pentru perioada de înțărcare sunt cele care includ mișcarea fizică și care îl fac pe micuț să „uite” de mamă și de sân.
- este foarte important ca înțărcarea, adică renunțarea la sân să nu se transforme în atașarea față de un obiect. Pentru mamă este comod ca bebelușul să sugă dintr-o suzetă sau să își dorească mereu aceeași jucărie când adoarme, dar pentru integritatea lui emoțională, este important pentru copil să nu se atașeze de obiecte. Este momentul în care tatăl poate face pași importanți de apropiere față de copilul lui, moment în care relația dintre cei doi se poate intensifica.
- o regulă importantă este „nu propune dar nici nu îl refuza”. Nu îi mai oferi sânul așa cum i-l ofereai înainte, dar nu îi refuza cererea atunci când el o face.
- elimină treptat câte una din mesele de lapte. De obicei mesele dinainte de somn și de dimineață sunt ultimele la care copilul renunță, dar ține cont că în perioadele de boală sau de erupții dentare, copilul tot către sân se va îndrepta și poți încetini ritmul procesului de înțărcare.

Noi ca adulți avem responsabilitatea bunăstării psihice și fizice a copiilor pe care îi ajutăm să crească. O mamă care dorește să înțarce copilul pentru că nu mai are o condiție psihică bună, este epuizată, extenuată și are probleme are nevoie să rezolve întâi aceste problemele și abia apoi să ia o decizie informată în privința înțărcării, după o analiză atentă a motivelor care stau în spatele dorinței de a înțărca.

În cazul în care decizia mamei este să înțarce copilul, este dreptul acestuia că decizia să fie pusă în aplicare cât mai blând, cu atenția îndreptată spre nevoile copilului, adaptând procesul la vârstă și la capacitatea copilului de înțelegere.

Echipa parinti.com.

Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent