· articole
· intamplari

Cum sa iti ajuti copilul la temeCopiii isi dau uneori mai mult interes in ceea ce priveste scrisul temelor daca simt ca pentru parinti conteaza. In timp ce unii elevi au un simt al responsabilitatii innascut, altii au nevoie de implicarea mamei sau a tatalui pentru a fi motivati.

blogspot.com/_hrkOZ2nG4Vg/S6tVQOpJIVI/AAAAAAAACp0/P1xaxUfrhJU/s1600/HomeworkFrustration.jpg"/>
In plus, ajutorul parintilor le confirma celor mici ca ceea ce fac ei este important chiar si pentru adulti. O mana de ajutor ar putea avea beneficii asupra invatacelului si, cine stie, poate iti va folosi si tie sa iti amintesti cateva notiuni de gimnaziu.

In primul rand, trebuie sa o cunosti pe invatatoare sau pe profesorii copilului tau. Mergi la sedintele cu parintii si afla in ce masura este bine sa te implici in realizarea temelor.

Creeaza un spatiu propice pentru studiu acasa. Plaseaza biroul celui mic intr-un loc luminos si ai grija sa nu ramana niciodata in pana de creioane, hartie, caiete sau lipici. In plus, locul pentru teme nu trebuie sa fie perturbat de zgomotul televizorului sau orice sursa de muzica. Este de preferat sa nu fie distras nici de primitul sau datul telefoanelor.

In functie de perioada din zi in care puiul tau da randament, fa-i un program regulat. Unii copii au mai mult spor dupa ce mananca de pranz si se joaca putin, in timp ce altii prefera sa astepte pana dupa cina.

Lasa-l intai sa incerce tot ce poate pentru a rezolva o problema la matematica sau un exercitiu de gramatica. Cel mai bun mod de a invata ceva este din propriile greseli. Abia apoi poti sa intervii cu cateva sugestii pentru a-l stimula sa-si dea singur seama de ce trebuie facut mai departe.

Intreaba-l in fiecare zi pe fiul sau pe fiica ta cum i-a mers la scoala in ziua respectiva, daca a avut vreun test sau o lucrare de control. La sfarsitul zilei, poti sa-i verifici temele si sa te arati disponibila pentru lamurirea oricaror intrebari.

Dupa cum stii, copiii sunt mai receptivi atunci cand isi vad parintii ca intreprind o activitate. Da-i un exemplu demn de urmat citind o carte sau un ziar. Si nu in ultimul rand, lauda-i reusitele, ofera-i recompense si mentioneaza in fata rudelor despre succesul sau la invatatura.

Daca observi ca micutul tau are o problema persistenta in ceea ce priveste efectuarea temelor, poti sa discuti cu invatatoarea sau diriginta despre eventualele sale tulburari de atentie si concentrare.

Articol EXCLUSIV ONLINE
Text: Alexandra Badita
mami.ro
.
"Cum sa iti ajuti copilul la teme" | cont nou | 2 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
07.02.12 14:43: alartes
Copiii au nevoie si de incurajare si sa li se explice ce rol au temele. Unii copii chiar nu inteleg de ce e necesar sa le faca.http://alartes.ro/educatie/cum-sa-l-determini-pe-copil-sa-si-faca-temele
Nu sunt permise comentarii pentru anonimi, inregistreaza-te

Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent