· articole
· intamplari

Cum să alegeți o mașină de familie
Aveți un singur copil sau poate o familie numeroasă? Indiferent de mărimea familiei, vă putem ajuta să decideți care va fi viitoarea voastră mașină.O mașină de familie este mai mult decât un simplu vehicul, poate deveni cameră de joacă, restaurant sau cinematograf pentru cei mici. Ne petrecem atât de mult timp în mașină încât aceasta trebuie să se plieze ca o mănușa pe nevoile noastre.

Indiferent de tipul de autoturism la care vă gândiți, trebuie să luați în considerare o serie de factori cheie atunci când alegeți o mașină pentru familia voastră. Siguranța pasagerilor și spațiul interior devin prioritare, iar consumul mic de combustibil sau existența pe piața a unor piese auto ieftine pentru un anumit model de autoturism sunt factori pe care este recomandat să îi luați în considerare înainte de a lua o decizie.

Spațiul din interior
Spațiul din mașină este foarte important pentru orice părinte. Nu apreciezi niciodată cu adevărat un portbagaj încăpător până nu călătorești cu un copil, așa că nu este recomandat să faceți compromisuri atunci când vine vorba de un element care poate deveni foarte stresant în fiecare excursie.

Spațiul din spate trebuie să vă permită să puneți în condiții de siguranță cel puțin două scaune pentru copii. Un autoturism cu banchetă rabatabilă va fi extrem de util, mai ales atunci când va trebui să cumpărați obiecte voluminoase.

Nu toate mașinile mari sau voluminoase sunt încăpătoare în interior. Este important modul în care spațiul disponibil este folosit. Un interior flexibil, cu mai multe opțiuni de pliere a scaunelor sau alte funcții care sunt ușor de utilizat, pot simplifica foarte mult călătoriile în familie.

Hatchback-urile sunt de obicei mai practice decât varianta sedan a aceluiași model. Asta din simplul motiv că portbagajul său este mai mare, spațiul interior este mai flexibil, transportarea cărucioarelor pentru copii, a bagajelor sau a unui animal de companie fiind mai simplă. Deși în general hatchback-urile sunt mai încăpătoare, există și variante de hatchback-uri mici, care se abat de la regulă. Acestea sunt aparent spațioase, însă atunci când folosești la maxim capacitatea portbagajului și a spațiului din spate, se reduce foarte mult confortul pasagerilor din față.

Siguranța
Cel mai important aspect pe care trebuie să îl luați în considerare atunci când alegeți o mașină de familie este nivelul de siguranță și securitate.

Cum se va comporta în caz de accident? Ce spun statisticile despre nivelul de siguranță al mașinii? Are air bag-uri laterale? Există sistem de fixare a scaunelor pentru copii ISOFIX? Dar sistem de monitorizare unghi mort? Există un sistem de blocare a ușilor și a geamurilor din spate? Răspunsurile acestor întrebări sunt extrem de importante.

Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) este o organizație sprijinită de multe guverne europene, care se ocupă cu testarea siguranței oferită de autoturismelor noi. Unul din cele patru criterii de testare este siguranța copiilor din autoturism. Verificați pe website-ul Euro NCAP ce scor a obținut mașina dorită.

ISOFIX este standardul internațional pentru sistemul de prindere a scaunelor pentru copii. La autoturismele cu ISOFIX, scaunul auto intră în punctele de atașare și nu este nevoie să folosiți o centură de sigurantă. Aceasta este o opțiune mai sigură decât menținerea unui scaun de mașină în poziție cu o centură de siguranță, iar majoritatea mașinilor produse după 2006 au puncte ISOFIX.

Reglementările de siguranță din prezent sunt destul de bine puse la punct, toate mașinile noi având sisteme de siguranță avansate, obligatorii pentru producătorii de autoturisme. Tehnologia avansează rapid, fiind astfel disponibile și sisteme de siguranță care nu au devenit încă standard pentru toți producătorii, însă este recomandat să optați pentru ele dacă siguranță familiei voastre este foarte importantă. În plus, aceste sisteme de siguranță care astăzi sunt opționale probabil vor fi standard pentru mașinile care se vor produce în maximum 4-5 ani. Așa că, dacă nu plănuiți să investiți foarte des în autoturisme noi, luați în considerare o mașină dotată cu cele mai performanțe tehnologii.

Majoritatea autoturismelor noi au sistem de blocare a ușilor, iar geamurile pasagerilor pot fi controlate foarte ușor de către șofer. Este de preferat ca ușile să se blocheze în mod automat, la plecarea autoturismului de pe loc.

Deși o mașină pentru care găsiți piese auto ieftine poate părea o alegere bună din punct de vedere financiar, acest aspect nu trebuie să primeze, sistemele de siguranță ale mașinii fiind întotdeauna mai importante decât orice altă caracteristică.

Bluetooth încorporat în sistemul mașinii
Folosirea telefonului mobil în timp ce conduci este ilegală, dar și incredibil de periculoasă. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care mașinile dotate cu Bluetooth sunt adesea alese de către părinți. Asemenea sisteme fac posibilă conectarea telefonului mobil cu sistemul audio al mașinii. Unele modele chiar au capacitatea de a citi mesaje și de a răspunde la ele, în timp ce conduci. Astfel, călătoriile cu mașină devin mult mai simple și sigure.

Opțiuni multimedia
Răbdarea copiilor nu este prea mare atunci când trebuie să petreacă câteva ore în mașină. Pentru a le distrage atenția de la drumurile lungi puteți opta pentru un DVD player în mașină sau pentru un suport de tabletă. În acest caz, este bine să există o sursă de alimentare a dispozitivelor preferate.

Opțiuni speciale pentru copii
Cele mai populare dotări pentru călătoriile cu întreagă familie sunt suporturile de pahare din spate, spațiul de sub scaune, cotieră din spate sau temperatură care poate fi setată diferit în funcție de zonă mașinii (climă bi-zonala).

Acces fără cheie
Accesul fără cheie vă permite să deschideți sau să închideți ușile autovehiculului cu ajutorul unui dispozitiv special, atâta timp cât acesta este în apropierea mașinii. Este o opțiune pe care o veți aprecia foarte mult atunci când veți merge să faceți piață sau atunci când aveți copilul în brațe.

Fiabilitate
O să folosiți această mașină zilnic, dar și în vacanțe, cu copilul sau copiii voștri în spate. Aveți nevoie de o mașină cât mai fiabilă, care să nu vă lase în drum. Atunci când călătoriți cu întreaga familie, astfel de probleme devin mult mai complicate. Răbdarea copiilor este limitată, dar și nevoile lor sunt mult mai diverse. În aceste momente faptul că se găsesc piese auto ieftine pentru acel model devine și mai puțin important, așa că orientate-vă către mașini care folosesc tehnologii și piese de calitate.

Buget
Atunci când vă gândiți dacă o masină se potrivește bugetului vostru, nu uitați să luați în calcul costurile post-achiziție, cum ar fi întreținerea autovehiculului, asigurarea și combustibilul.

Aveți posibilitatea de a reduce costurile de întreținere făcand chiar voi o parte din muncă, cum ar fi schimbarea uleiului și verificarea lichidelor. Însă, rețineți faptul că unii producători vă vor anula garanția dacă faceți oricare dintre lucrări pe cont propriu. Puteți chiar accesa un magazin online de piese auto pentru a va face o idee despre costurile consumabilelor sau a nivelului de preț a pieselor autoturismului respectiv.

Luați legătura cu persoanele care dețin o mașină
asemănătoare cu cea pe care doriți să o cumpărați. Aflați ce le place mai mult, dacă există opțiuni pe care și-ar dori să nu le fi cumpărat sau eventualele probleme pe care le întâmpină periodic – există de exemplu mașini diesel care pot avea destul de des probleme tehnice. Unele vehicule necesită benzină premium pentru o performantă optimă, dar care are un preț mai ridicat față de benzină obisnuită. O astfel de masină poate fi dăunătoare din punct de vedere financiar.

În prezent, prețurile combustibilului fluctuează în mod semnificant. Datorită noilor reglementări privind consumul de combustibil și a cererii de consum, producătorii se concentrează acum, mai mult decât oricând, pe dezvoltarea vehiculelor eficiente.

Dacă vă decideți asupra unui buget clar, veți putea decide mai ușor dacă sunteți în căutarea unei mașini noi cu banii jos, în leasing sau a unei mașini second-hand. Țineți cont că în cazul leasing-ului, pe lângă rată lunară, veți fi obligat să plătiți anual și asigurarea CASCO, pe toată durata leasing-ului. Acesta nu este neapart un lucru rău, dar va crește practic costul total al mașinii.

Compromisurile fac parte din jocul cumpărăturilor pentru oricine nu are acces la o sumă nelimitată de bani. Nu trebuie să vă pară rău pentru tot ceea ce nu puteți obține cu bugetul vostru. În schimb, încercați să alegeți cele mai utile opțiuni care se încadrează în suma respectivă. Alegeți o mașină spațioasă, cu cele mai noi sisteme de siguranță pentru familia voastră, o mașină fiabilă, cu piese auto de calitate. Dacă mașina la care vă gândiți întrunește aceste detalii și mai are și un preț pe care vi-l permiteți, nu mai stați pe gânduri.
.

"Cum să alegeți o mașină de familie" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent