· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Cum sa-si petreaca copilul timpul liber jucandu-se

Timpul liber al copilului tau este un moment excelent pentru a il motiva sa invete ceva nou si sa isi stimuleze creativitatea prin joc. Chiar daca cel mic este inca atras de
83922163.">jucarii de plus, ceea ce nu este un lucru rau, va avea mai mult de castigat din jocurile de tip puzzle sau alte jocuri educative care sa ii stimuleze gandirea si creativitatea. Mai mult, o sa inceapa sa ii placa foarte mult dupa ce intelege despre ce este vorba, pentru ca va gasi in ele o provocare si o modalitate activa de a isi petrece timpul.

Jocurile puzzle sunt extrem de benefice. Psihologii au descoperit ca dezvoltarea creierului copiilor este accelerata de aceste tipuri de jocuri. Copii invata cum sa interactioneze cu mediul si isi imbunatatesc o serie intreaga de abilitati. In primul rand, jocurile puzzle ii ajuta sa isi coordoneze mai bine miscarile. Alegand, intorcand si incercand sa fixeze piesele de puzzle, ei de fapt invata sa coordoneze legatura dintre ochi si mana. Vei observa astfel cum cel mic invata sa manevreze obiecte mici cu mai multa acuratete si finete, este nevoie doar de putina practica.

Se imbunatatesc si abilitatile mentale. Copilul isi va dezvolta capacitatea de a rezolva probleme complicate. Nu ai cum sa trisezi la un puzzle asa ca trebuie de fiecare data sa gaseasca solutia corecta, chiar daca la inceput va avea putin ajutor din partea ta.

Va invata sa recunoasca formele mai bine, asa ca puzzle-ul este excelent si pentru copiii de varsta mai mica, mai ales ca unele din ele sunt facute special pentru aceasta categorie de varsta si contin piese mai mari si mai usor de manevrat.

Copilul isi va dezvolta si memoria. Trebuie sa tina minte ce piese a pus, cum arata poza pe care trebuie sa o obtina si ce piese au fost incercate deja si nu s-au potrivit. Un puzzle este si o modalitate de a iti stabili un scop si de a gasi cea mai rapida si usoara cale de a il atinge, o abilitate care va fi extrem de folositoare mai tarziu in viata. Vei observa ca cel mic va deveni chiar responsabil de jocul puzzle si va simti ca trebuie sa il termine. Isi va dezvolta si atentia si concentrarea pe un singur lucru iar tu te vei bucura cu siguranta ca in timpul liber are cu ce sa se joace si ca este ceva productiv.
Poti folosi jocul puzzle si ca un motiv pentru a invata cuvinte noi si de a le exersa pe cele invatate deja. Copilul trebuie sa comunice, mai ales cand mai colaboreaza cu cineva la un astfel de joc. Trebuie sa asculte instructiuni si chiar sa explice ceea ce face.

Pentru jocuri puzzle care stimuleaza inteligenta si creativitea poti rasfoi site-ul Noriel, unde vei gasi o gama variata, pentru toate varstele.

Powered by SEO monitor .
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent