· articole
· intamplari

Cum sa te decizi asupra celui mai potrivit scaun auto pentru copii?
Alegerea unui scaun auto pentru copilul tau este una dintre cele mai importante decizii.Alaturi de carucior si patut, un scaun auto pentru copii este de obicei una din primele investitii necesare pentru a ura bun venit alaturi de familie noului membru.

Pentru ca tu sa stii cum sa te orientezi atunci cand intentionezi sa cumperi un scaun auto copii de calitate, urmareste cu atentie sfaturile de mai jos.

Atentie la dimensiuni si greutate

Daca esti in cautarea unui scaun auto pentru copii, un bun punct de inceput este sa selectezi produsul in functie de dimensiuni si greutate. Comerciantii de scaune auto pentru copii au conceput in acest sens cataloagele lor de produse in functie de categoriile de varsta ale celor mici, dar inainte de achizitie trebuie verificat daca dimensiunile scaunului auto pentru copii se suprapun in mod corespunzator spatiului disponibil in vehiculul in care va fi montat.Acest mod de departajare in categorii de varsta si greutate este extrem de util:
• Categoria intai: 0-13 kg ( de la aprox. 0 la 12/15 luni)
• Categoria a doua: 0-18kg ( de la aprox. 9 luni la 4 ani)
• Categoria a treia: 0-36kg ( de la aprox 4 in sus)

Este foarte important de retinut ca scaunul auto pentru copii se instaleaza in mod corect cu fata in directia inversa de mers a masinii, cu mentiunea ca modalitatea respectiva de instalare se refera la copiii care nu au depasit o greutate de 13kg.
Recomandarea organizatiei britanice RoSPA este ca acest scaun sa fie utilizat de catre copii pana cand acestia ating o greutate de cel putin 9kg si sunt in masura de a se pozitiona in picioare fara sustinere exterioara pentru cel putin 30 de minute.

Distinge intre caracteristicile tehnice

Fiindca interesul principal la achizitia unui scaun auto copii este ca acesta sa fie cat mai sigur si confortabil, aceste doua criterii iti vor fi ghidul de incredere in examinarea ofertelor disponibile. Informeaza-te despre sistemul de prindere si de montare al scaunului auto. O prindere in cinci punte garanteaza o siguranta sporita, iar un produs de calitate va livra odata cu aceasta si un nivel sporit de confort pentru copil
Pozitia in care se afla copilul pe scaunul auto este in aceeasi masura relevanta: pozitia copilului aflat in scaunul auto trebuie sa asigure acestuia nu doar un grad de securitate ridicat in fata potentialelor riscuri, ci si o postura corecta a coloanei vertebrale de-a lungul mersului. Hamul corespunzator unui scaun auto copii este fixat in jurul a trei zone ale corpului: umeri, sold, si intre picioare. Cu cat acesta permite utilizatorului un grad mai mare de ajustare, cu atat va putea fi utilizat pentru o vreme mai indelungata.
Intre sistemul cu centura de siguranta si cel ISOFIX ( International Organiation FIX) cel din urma este de preferat, fiind mai totodata mai usor de instalat si mai strans fixata. Odata fixat, sistemul de prindere ISOFIX nu mai permite miscarea scaunului.
In ceea ce priveste spatarul scaunului, este necesar ca acesta sa asigure pozitia de somn si de sezut si este recomandabil sa poata fi reglat in mai multe trepte. Acelasi lucru este valabil in privinta tetierelor.
Cele mai moderne scaune auto copii sunt sunt confectionate cu tapiterie multispandex si insertii din piele ecologica, pentru a conferi un spatiu de confort celor mici in timpul calatoriei.

Respecta legea

Parintii trebuie sa fie incredintati ca au ajustat centura de siguranta conform normelor legislative in vigoare: potrivit legii, copii care nu au implinit 12 ani si au o inaltime sub 150cm poarta centuri de siguranta adaptate dimensiunii si greutatii. Nu pierdeti din vedere ca pana la implinirea varstei de 13 ani un copil aflat pe scaunul auto are obligatia de a calatori numai pe bancheta din spate a masinii.

Comanda acum un scaun auto potrivit copilului tau

Carucioaredecopii.ro ii intampina pe parinti cu un stoc variat de scaune auto destinate copiilor. Cu preturi competitive si produse confectionate la cele mai intalte standarde de calitate si siguranta, carucioaredecopii.ro este partenerul tau de incredere de-a lungul intregului proces de achizitie a unui produs. Catalogul de scaune auto si specialistii companiei iti stau la dispozitie aici pentru ca tu sa identifici cu precizie scaunul auto pentru copil, ideal cerintelor tale si sa il aduci la destinatie.

Sursa: Agentia Fortin .

"Cum sa te decizi asupra celui mai potrivit scaun auto pentru copii?" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent