· articole
· intamplari

Cum se face înscrierea copiilor în învãțãmântul primar în anul școlar 2017 - 2018
Ministerul Educației a pus joi în dezbatere publicã proiectul privind metodologia de înscriere a copiilor în învãțãmântul primar în anul școlar 2017 - 2018.Potrivit proiectului, pe 22 februarie se vor afișa circumscripțiile școlare și planul de școlarizare propus, respectiv numãrul de clase pregãtitoare alocate fiecãrei unitãți de învãțãmânt, inclusiv pe site-ul acesteia, dacã existã, și pe site-ul inspectoratului școlar.

Între 23 februarie — 2 martie se va organiza în fiecare unitate de învãțãmânt "Ziua porților deschise", în care pãrinții și copiii pot vizita spațiile dedicate activitãților claselor pregãtitoare și pot purta discuții cu personalul unitãții de învãțãmânt.

Pânã pe 14 martie se va realiza evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomaticã a copiilor.

Potrivit proiectului, între 27 februarie și 16 martie se vor completa de cãtre pãrinți, online sau la unitatea de învãțãmânt, cererile tip de înscriere. Tot în aceastã perioadã, se va face și validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învãțãmânt la care se solicitã înscrierea copiilor, zilnic, în intervalul 8,00 — 20,00, respectiv sâmbãtã, între 9,00 — 13,00.

Între 18 — 21 martie se vor procesa la unitãțile de învãțãmânt informațiile din cererile-tip de înscriere.

Pe 22 martie se vor face procesarea de cãtre Comisia naționalã a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice, și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai cãror pãrinți au solicitat înscrierea la o altã unitate de învãțãmânt decât școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsã de locuri și care au exprimat în aceastã fazã opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție.

Totodatã, proiectul prevede cã între 22 — 23 martie se va face afișarea în unitãțile de învãțãmânt și pe site-ul inspectoratului școlar și al unitãților de învãțãmânt a candidaților înmatriculați, a numãrului de locuri rãmase libere și a listei copiilor neînscriși dupã prima etapã, conform Agerpres.

Între 24 — 30 martie se vor depune cereri-tip de înscriere la secretariatul unitãții de învãțãmânt aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a douã, de cãtre pãrinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învãțãmânt în etapa anterioarã sau care nu au participat la prima etapã.

Afișarea la fiecare unitate de învãțãmânt a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregãtitoare are ca termen data de 6 aprilie.

Același proiect prevede cã între 7 și 13 aprilie se fac centralizarea și soluționarea de cãtre inspectoratul școlar a cererilor pãrinților copiilor care nu au fost încã înscriși la vreo unitate de învãțãmânt.

"Pãrinții ai cãror copii împlinesc vârsta de 6 ani pânã la data de 31 august 2017 inclusiv au obligația de a înscrie copiii în învãțãmântul primar în clasa pregãtitoare, în conformitate cu prevederile legii și ale prezentei metodologii. Pãrinții ai cãror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie — 31 decembrie 2017 inclusiv pot sã-și înscrie copiii în învãțãmântul primar în clasa pregãtitoare, dacã dezvoltarea lor psihosomaticã este corespunzãtoare. Pãrinții copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie — 31 decembrie 2017 inclusiv, care nu opteazã pentru înscrierea copiilor în clasa pregãtitoare în anul școlar 2017-2018, sau ai celor pentru care evaluarea (.) aratã cã dezvoltarea psihosomaticã nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregãtitoare își vor înscrie copiii la grãdinițã în grupa mare", prevede proiectul.

Totodatã, în cazul în care existã solicitãri de înscriere în clasa pregãtitoare a copiilor care împlinesc 6 ani dupã data de 31 decembrie 2017, inspectoratele școlare/unitãțile de învãțãmânt vor consilia pãrinții privind nevoia de a lua decizii în interesul educațional al copilului și îi vor informa cã solicitarea nu poate fi soluționatã decât în urma evaluãrii dezvoltãrii psihosomatice care sã ateste pregãtirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei pregãtitoare.

"În cazul în care rezultatul evaluãrii aratã cã dezvoltarea psihosomaticã nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregãtitoare, copiii vor fi înscriși în grupa mare din învãțãmântul preșcolar. Rezultatul evaluãrii nu poate fi contestat", se mai aratã în proiect.

Sursa: edu.ro, Agerpres.

"Cum se face înscrierea copiilor în învãțãmântul primar în anul școlar 2017 - 2018" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent