· articole
· intamplari

Cum se spala hainutele copiilorjpg?width=545"/>
Hainele micutul tau au nevoie de atentie speciala atunci cand vine vorba de curatare

O dată cu sosirea unui nou-născut vine un nou val de rufe pentru spălat . Părinții au datoria de a găsi produse care elimină petele și mirosurile fără a irita pielea bebelușului. Aceste sfaturi te vor ajuta să abordezi problema rufelor murdare ale celui mic, de la alegerea detergentului și tratarea petelor comune până la spălarea scutecelor de pânză.

Pregătirea pentru spălare
Toate hainele pentru copii ar trebui să fie spălate înainte de a le utiliza. Nou-născuții au de obicei pielea sensibilă și spălarea îndepărtează reziduurile și alți iritanți. Pune șosetele și alte haine mici într-un sac de plasă în timpul spălării și uscării. Fixează toate elementele de țesătură pentru a împiedica hainele de la a fi prinse în mașina de spălat și deteriorate.

Asigură-te că citești eticheta ce conține instrucțiuni de îngrijire a hainelor, în special atunci când speli ceva pentru prima dată. Cămășile de noapte pentru copii trebuie să fie rezistente. Nu folosi niciodată înălbitor pe materiale care nu sunt rezistente - se reduce eficiența substanțelor chimice de tratament și s-ar putea ruina țesăturile tratate. Urmează instrucțiunile de îngrijire imprimate pe etichetă.

Alegerea unui detergent
Unii părinți s-ar putea simți obligați să cumpere un detergent special pentru hainele copiilor lor, dar experții în sănătate spun că nu este necesar, atâta timp cât copilul nu are alergii sau pielea foarte sensibilă. Spălarea hainelor pentru sugari în detergent lichid obișnuit, cu restul de rufe ale familiei, nu ar trebui să fie o problemă. Detergenții lichizi de obicei clătesc mai bine decât cei de tip pulbere, care pot lăsa în urmă fulgi ce irită pielea unui copil.

Dacă ești îngrijorat de faptul că detergentul tău obișnuit ar putea fi prea dur, spală mai întâi unul sau două articole pentru copii în acesta. După ce copilul poartă îmbrăcămintea, verifică pielea de semne de iritare sau notează dacă copilul se simte inconfortabil sau are senzația de mâncărime. Dacă este cazul, încearcă un detergent fără coloranți sau arome. În cazul în care nu funcționează, clătirea dublă a pieselor de îmbrăcăminte sau folosirea unui detergent pentru copii până când micuțul tău împlininește 1 ar putea fi de ajutor.

Cum poți trata petele
În general, este bine să încerci să scoți petele cât timp sunt încă proaspete, asigurându-te că poți elimina cât mai mult din pată înainte de spălare.

Petele de proteine ​​(incluzând formula de lapte, laptele matern, saliva, cele mai multe pete de alimente): Se înmoaie petele în apă rece cu ajutorul unui produs care conține enzime. În cazul în care nu funcționează, încearcă un produs multifuncțional cu care poți curăța în mod normal.

Petele de urină : Se diluează 1 lingură de amoniac într-o cană de apă și se aplică pe zona pătată. Amintește-ți să tamponezi amestecul pe o zonă mică pentru a te asigura că îmbrăcămintea nu se decolorează.

Petele de ulei pentru copii : Utilizează o substanță de scos petele prin prespălare. După verificarea instrucțiunilor de îngrijire, se spală în cea mai fierbinte apă care este sigură pentru îmbrăcăminte.

Petele din zeama de la fructe și legume : Există trei metode care pot fi eficiente pentru eliminarea acestor pete. Începe prin a clăti pata în apă rece sau pune haina într-o combinație ce rezultă din îmbinarea alcoolului cu apă și spală în mod normal. A treia opțiune este să folosești o substanță de scos petele prin prespălare, urmată de spălare obișnuită pentru petele mai dificile. În cazul în care nu se elimină pata, înmoaie haina într-un amestec făcut din oțet alb și apă.

Nu amesteca niciodată înălbitor cu oțet sau amoniac. Combinația creează vapori toxici care pot fi periculoși pentru tine și familia ta.

Echipa parinti.com .
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent