· articole
· intamplari

Cum să supraveghem bona și copilul de la distanță
În România avem o problemă destul de gravă dacă discutăm despre bone.

Nu există nicio asociație care să se ocupe de calitatea serviciilor sau de recrutări.

Există doar persoane care se ocupă de recomandări și cer păreri de la alte persoane, plimbă niște acte de colo-colo și atât. Dar nimeni și nimic care să testeze aptitudinile unei bone, cazierul, istoricul, etc. Totul este într-un haos, iar utilizatorii final, adică părinții, riscă foarte mult.

Nu ai nici o garanție că persoana care urmează să aibă grijă de copilul tău este una de încredere. Pe timpul interviului, să zicem o oră, este imposibil să cunoști pe cineva atât de bine încât să îți pui încrederea în ea/el.

Cazuri în care bonele au fost prinse furând din casă sau când abuzau de copii sunt multe, poate sute. Cum spuneam și mai sus, nu există nici o asociație care să aibă în răspundere această activitate. Practic, oricine poate fii o bonă.

De cele mai multe ori părinții apelează la prieteni foarte apropiați sau rude pentru a avea grijă de copii lor. Dar până când? Într-un final tot la bonă se ajunge, și aceasta cu recomandări din partea apropiaților. Și tot nu ai o siguranță deplină.

În acest caz îți rămâne doar să montezi un sistem de alarmă. Inevitabil, dacă vrei să te simți în siguranță, tu, casa și copilul, nu ai de ales. Din fericire lucrurile sunt roz aici, pentru că sistemele de alarmă sunt altfel decât le știai. Poți vedea pe SKUT.ro câteva exemple.

Acestea au evoluat frumos și rapid, fiind mult mai prietenoase cu utilizatorul și cu funcții foarte inteligente demne de anul în care ne aflăm. Și totuși, cum supraveghem copilul, bona și locuința prin intermediul camerelor de supraveghere video și al unor sisteme de alarma wireless ? Nimic mai simplu, iar asta o să aflați din rândurile următoare.

Un kit modern de alarmă conține centrala, câțiva senzori și o cameră de supraveghere IP. Acestea se conectează la internet cu ajutorul router-ului din dotare și aveți acces direct de pe telelefon la ele. Puteți să le personalizați, să le setați, să urmăriți ceea ce se întâmplă în casă și chiar să primiți alerte.

Ca un exemplu, să presupunem că îi spuneți bonei că nu are voie să între în alte camere, decât în cea a copilului, baie și bucătărie. Că să fiți siguri că promisiunea bonei este ținută, amplasați un senzor de mișcare în dreptul ușii camerei unde nu are voie să între. Dacă aceasta se apropie sau intră în cameră, senzorul pornește și trimite un semnal către centrală, iar centrala mai departe către dvs pe telefon. Simplu și inteligent.De asemenea, cu camera IP puteți să vizionați ce se întâmplă în casă și să comunicați cu bona, deoarece aceste camere au microfon și difuzor, astfel încât să transmită și să recepționeze mesaje.

Avantajul cel mai mare al noilor sisteme de alarmă este accesul de la distanță de pe telefon, care în trecut era indisponibil din cauza faptului că nu existau telefoane inteligente. Însă acum nu mai ai nici o scuză.
Producătorii mari de sisteme de alarmă pun la dispoziție și alte funcții mult mai inteligente, precum trimiterea unui mesaj către anumite numere de telefon când un senzor depistează o problemă. Aceste numere de telefon sunt setate de dvs, fie către poliție, salvare sau pompieri, fie către dvs sau membrii ai familiei. Centrală poate să efectueze și apeluri cu mesaje prestabilite către anumite numere de telefon, la fel, atunci când detectează o anumită problemă. Aveți nevoie doar de o cartela SIM cu credit.

Folosind aceste funcții puse la dispoziție, puteți avea control deplin asupra locuinței și a bonei, putând să o urmăriți în permanență. Iar cazurile de furt sau neglijare nu vor mai există niciodată. Din păcate lumea încă nu este obișnuită cu astfel de sisteme, simple dar sofisticate în același timp atunci când vine vorba de funcții.

De exemplu, un kit de alarmă fără cameră IP costă în jur de 250 de lei la SKUT.ro. Nu este deloc scump și ai siguranța că bona, dar mai ales copilul, sunt în siguranță.
.

"Cum să supraveghem bona și copilul de la distanță" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent