· articole
· intamplari

Cum te ajuta cel mic la pregatirile de sarbatorijpg?width=545"/>
Depinde de tine daca vrei sa il implici pe cel mic in treburile pregatitoare pentru masa de sarbatori, dar si de cel mic

Copiii se pot arata interesati de a da o mana de ajutor in pregatirile de sarbatori, asa ca nu le poti refuza sprijinul. Desigur, daca esti pe fuga si crezi ca o gafa a micutului te-ar scoate din minti, mai bine gaseste-i o activitate amuzanta cat timp te ocupi de pregatiri.

Micutul are nevoie de supraveghere de cele mai multe ori si de multa rabdare din partea ta. Gandeste-te insa ca intentia lui este de a fi de ajutor si ca astfel se va simti implicat.

Roaga-l sa decoreze camera in care veti lua masa de sarbatori.
Lasa-l sa-si exercite imaginatia si creativitatea, ai putea fi surprinsa ce minunatii vor iesi. Baloane, ghirlande din hartie creponata, decoratiuni pentru brad sau mici accesorii pentru masa il vor face pe cel mic sa se distreze si sa te ajute in acelasi timp.

Invata-l sa aseze masa.
Iti trebuie putin rabdare, dar copiii invata repede, asa ca iti va fi de real ajutor. Arata-i cum sa impatureasca servetelele sau cum sa aseze inelele pentru servete. Nu-i da pe mana tacamurile, pentru ca furculitele si cutitele pot fi periculoase in administrare, dar le poti aduce tu pe masa, impreuna cu farfuriile si sa-l lasi pe el sa le puna in fata fiecarui loc liber de la masa.

Aranjamentul din centrul mesei este piesa cea mai importanta.
O coronita de brad in jurul unei lumanari sau cateva figurine create de cel mic, puse pe un cosulet cu fructe vor face o impresie puternica invitatilor.

Da-i voie sa stea pe langa tine in bucatarie si da-i mici sarcini.
Copiii in bucatarie sunt cei mai fericiti, iar daca ii dai propriile ustensile, se va simti ca intr-un experiment continuu.

Articol exclusiv online
Text: Alexandra Badita.
"Cum te ajuta cel mic la pregatirile de sarbatori" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre incotro?:
10 idei de cadouri pentru ziua mamei

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent