· articole
· intamplari

Cum te implici in viata scolara a copilului taujpg?width=545"/>
Nu ne putem aştepta ca învăţătorii/ profesorii să fie singurii responsabili de educaţia copiilor noştri. Studiile demonstrează că, atunci când mama şi tatăl se implică în viaţa şcolară a copilului lor, rezultatele, comportamentul şi starea emoţională ale acestuia se îmbunătăţesc.

Nu ne putem aştepta ca învăţătorii/ profesorii să fie singurii responsabili de educaţia copiilor noştri. Studiile demonstrează că, atunci când mama şi tatăl se implică în viaţa şcolară a copilului lor, rezultatele, comportamentul şi starea emoţională ale acestuia se îmbunătăţesc.

Iată ce ar trebui să faci pentru a te implica activ în viaţa şcolară a copilului tău şi pentru a-i fi de ajutor.

Citeşte-i de cel puţin trei ori pe săptămână pentru a-i sădi, de mic, dragostea pentru lectură.

Construieşte o relaţie apropiată cu învăţătorul, ia-i datele de contact (telefon, e-mail). Arată-ţi disponibilitatea de a participa la şedinţe, evenimente şi alte acţiuni, de a fi un sprijin pentru acesta.

Învăţarea la şcoală funcţionează cel mai bine când există un solid spirit de echipă, când colectivul este unit. Pentru că nu este întotdeauna timp să se cunoască bine la şcoală, asigură-te că-şi petrece timp cu colegii şi în afara acesteia, încurajează activităţile extraşcolare în cadrul grupului lor.

Participă la şedinţele cu părinţii şi la alte reuniuni care au loc la şcoală.
Nu rata evenimente şcolare, ***** ar fi: spectacole de talente, concursuri de ştiinţă, serbări etc. Prin participarea la aceste evenimente îi arăţi că-i apreciezi activităţile şi eforturile pe care le depune.

Există momente de învăţare care trebuie să aibă loc departe de sala de clasă. Coaceţi un tort împreună şi învaţaţi unităţile de măsură de bază, faceţi o călătorie la acvariu sau la muzeu, urmăriţi un film educativ de familie. Aducerea procesului de învăţare este o metodă foarte bună de deprindere a cunoştinţelor.

Arată-i copilul că învăţarea se petrece pe tot parcursul vieţii şi că nu se încheie odată cu închiderea anului şcolar. Citiţi împreună, mergeţi la un curs care l interesează, urmăriţi filme şi emisiuni educative etc.

Când îi explici sau îţi ajuţi copilul la lecţii, imaginează-ţi că predai unei clase. Asigură-te că ai atenţia lui deplină şi oferă instrucţiuni foarte clare. Stai aproape de el, apleacă-te şi păstrează contactul vizual. În acest fel, va învăţa să asculte şi să urmeze instrucţiunile, va fi mai prompt şi nu o să rămână în urmă la şcoală în îndeplinirea cerinţelor.

Cum iti inveti copilul sa devina un bun ascultator
De obicei tu eşti cea care pune îi jucăriile înapoi pe rafturi? În cazul în care copilul tău nu e ordonat acasă, cu siguranţă că va fi dezordonat şi la şcoală. Învaţă-l să-şi strângă jucăriile, să te ajute la spălatul vaselor, la strânsul patului etc. Este o lecţie utilă pentru viitor - va fi ordonat la şcoală, acasă, iar în viitor la birou şi locul de muncă.

ARTICOL EXCLUSIV ONLINE
Autor: Adina Brânciulescu
Sursă: Education.com
Foto: Guliver/ Thinkstock
.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre educatie:
Ce ar trebui sa stie fiica ta inainte de aparitia ciclului menstrual

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent