· articole
· intamplari

Cum te pregatesti pentru a-ti reincepe viata sexuala dupa nasterejpg?width=545"/>
După nașterea unui copil este bine cunoscut că întreaga familie, împreună cu obiceiurile ei se reconfigurează.

Multe din lucrurile de dinaintea nașterii copilului nu mai sunt la fel. Programul, timpul dedicat pasiunilor voastre cât și împreună, rolurile, dar și viața sexuală se schimbă și se transformă. Atât nevoile voastre ca și cuplu, cât și nevoile copilului sunt la fel de importante, și în timp veți găsi un echilibru și veți jongla cu acestea încât întreagă familie să fie în armonie. Multe dintre proaspetele mămici simt atât presiunea socială cât și a partenerului de a reîncepe viața sexuală , așa că iată câteva informații care să te ajute să te pregătești pentru acel moment.

Prima dată când vei face dragoste cu partenerul tău după naștere vei simți un amestec de emoții, cât se poate de firești, pe care majoritatea femeilor le simt. Pentru anxietatea și neliniștea ce însoțesc prima partidă de sex după naștere sunt responsabili în mare parte hormonii. Iar, hormonii, cei care ne-au controlat viețile timp de nouă luni, tot ei sunt implicați și acum. Corpul unei femei este în așa fel construit astfel încât după o naștere să își concentreze resursele pentru creșterea nou născutului. Va fi nevoie de ceva timp pentru ca echilibrul hormonilor să se reconstruiască, așa că te poți aștepta ca după naștere să te simți într-un montagne-russe emoțional.
Este cât se poate de normal să nu simți dorința sexuală în perioada de după naștere, dar în același timp este firesc să simți atracție și să îți fie dor de o astfel de apropiere de partenerul tău. Variațiile de libidou din perioadă post-partum sunt naturale și cu timpul, viața voastră sexuală se va reconstrui.

De obicei, dacă ai avut o naștere naturală , fără complicații, medicul specialist va recomanda începerea vieții sexuale după o perioadă de pauză de 6 săptămâni. După aceste 6 săptămâni cel mai probabil îți vei dori mai degrabă să dormi decât să faci sex pentru că perioadă de început din viață puiului mic te solicita foarte mult, ce-i drept.

Este important de știut că alăptarea nu este o metodă contraceptivă și că nu este o idee bună să vă bazați pe lipsa menstruației pentru a presupune că și ovulația lipsește. Ea poate apărea oricând, și o nouă sarcină se poate instala chiar și la 2-3 luni de la naștere.

De asemenea, trebuie să știți că timpul pe care îl dedicați cuplului va fi deseori întrerupt de bebelușul care are și el nevoi de satisfăcut, și este important să comunicați între voi, tu și partenerul și să vă asigurați că vă iubiți, dar că atenția îndreptată spre copil poate face ca dorință sexuală să se diminueze.

De multe ori, încercările partenerului de a iniția un contact sexual te pot irita, dar poți să îi explici că își poate exprima dorința sexuală și prin gesturi tandre. Puteți să petreceți o seară pe canapea, ținându-vă în brațe, sărutându-vă, vorbind despre orice lucru vă face vouă plăcere, și din când în când, puteți găsi o persoană de încredere care să aibă grijă de micuț pentru că voi să petreceți împreună timp de calitate, care să sudeze relația voastră.

Multe mame se lovesc de problema stimei de sine scăzute, deoarece nu mai au timp să se aranjeze, să se machieze, să meargă la fel de des la salonul de cosmetică, iar un aspect important pe care îl poate „conduce” partenerul este să o facă pe mămica să se simtă frumoasă și iubită în pielea ei, fără ojă, machiaj, coafură, etc.

Este posibil ca după nașterea naturală orgasmul să întârzie să apară. Vorbește deschis cu partenerul despre situație și găsiți împreună metode de stimulare și poziții care favorizează apariția lui. Și dacă nu apare, nu te îngrijora, în timp te vei relaxa și hormonii își vor reveni la nivelurile normale și totul își va găsi un echilibru, iar orgasmul va apărea și el. Unele femei, susțin studiile, și-au îmbunătățit viața sexuală de după naștere, deoarece sensibilitatea vaginului a crescut.

Lubrifierea este un alt aspect care creează probleme în viață sexuală de după naștere, dar se poate rezolva foarte ușor cu lubrifianți pe bază de apă.

Nu-ți face griji legate de tonusul mușchilor vaginului. Este adevărat că ei se întind și perineul face loc unui cap de copil să iasă, dar în timp toată zona se va retrage și va reveni la normal. Mușchii își vor recăpăta tonusul și îi poți ajuta făcând zilnic exercițiile Kegel, de contracție și relaxare a mușchilor vaginali.

Este nevoie de multă răbdare, înțelegere și comunicare în acest moment delicat al vieții voastre de cuplu, dar cu siguranță îl veți depăși și totul se va așeza armonios.

Echipa parinti.com.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent