· articole
· intamplari

Cum te surprinde copilul de 7 anijpg?oh=06857eb76aeb3645ee31936d6dfdadcc&oe=56E01BAA&__gda__=1457741851_e206ac96f99184334dd565a485286fa8"/>
Copilul de 7 ani este curios, entuziast, este un observator receptiv și atent și are multa încredere în el.

Este curios, încrezător, are personalitate Stăpânirea cititului și a noțiunilor de matematică îi face pe copiii de această vârstă să aibă mai multă încredere în ei decât până acum. Credeai că perioada “de ce”-ului a trecut? Ei bine, și la 7 ani copilul pune o mulțime de întrebări și este un observator atent a ceea ce se întâmplă în jurul lui. În plus, este suficient de matur pentru a-și forma și formula propriile păreri. Îi place în continuare să te țină de mână, să te îmbrățișeze și să-și arate afecțiunea în moduri care de obicei dispar (cel puțin în public) în anii următori.

Importanta celor 7 ani de acasa

Are un vocabular extins (aproximativ 20.000 de cuvinte), înțelege noțiunea de termeni opuși (antonime) și știe să parafrazeze informațiile pe care le aude/ citește (dacă a învățat să citească)

Este sociabil
Prietenii sunt foarte importanți în viața copilului de 7 ani și, cu siguranță, are un cel mai bun prieten. Dar acest cel mai bun prieten se poate schimba de la o săptămână la alta, în funcție de împrejurările care i-au adus împreună: au un proiect comun la școală, sunt vecini, au o pasiune comună etc.
Are o răbdare mai mare, este mai tolerant și acceptă mai ușor înfrângerile, prin urmare întâlnirile cu prietenii sunt mai ușoare și mai liniștite pentru părinți.
Jocurile copilului de 7 ani implică mult imitarea.
Este un lucru absolut normal, deoarece prin imitare învață lucruri importante. Pe de altă parte, pe lângă lucrurile noi și obiceiurile bune pe care le învață, poate să vină acasă cu unele care vă încântă prea puțin.

Abilități fizice dezvoltate
La această vârstă, abilitățile fizice sunt foarte bine dezvoltate. Copilul este priceput la sporturile cu mingea - o aruncă bine, o lovește cu piciorul -, sare, fuge, poate să meargă bine pe bicicletă, își păstrează echilibrul, iar coordonarea mâna-ochi este foarte bună. Diferențele între rezultatele sportive devin mai evidente la 7 ani, iar acestea depend, în general, de două aspecte:
1. talentul și înclinația copilului spre sport
2. antrenamentul.
Monitorizează timpul petrecut de copilul tău în fața ecranului sau a monitorului. Joaca în aer liber trebuie să fie inclusă în programul lui zilnic.

Pentru părinți
Chiar dacă discută și acționează într-un mod matur, copilul de 7 ani are mare nevoie de sprijinul și îndrumarea voastră. Fiți rezonabili în așteptările pe care le aveți de la el (și adaptați-le vârstei copilului).

Cum iti inveti copilul sa ia decizii

Nu mai gândiți și nu mai faceți totul în locul copilului, există o mulțime lucruri pe care le poate face chiar el! Este un moment bun pentru a-l învăța că acțiunile au consecințe logice, firești - nu ne referim la pedepse, ci la viața de zi cu zi. În cazul în care copilul își lasă bicicleta aruncată în curte, pe iarbă, se va uda. Dacă uită pentru a treia zi la rând caietul cu teme acasă, nu fugi să i-l duci tu la școală. Lasă-l să discute el cu învățătoarea! Aceste situații nu sunt altceva decât niște lecții practice de responsabilitate, uimitor de eficiente!

Foto: Guliver/ Thinkstock
Sursă informații: BabyCenter.com
Adaptare: Adina Gruia.
"Cum te surprinde copilul de 7 ani" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre dezvoltare:
Cat si ce vede un bebelus?

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent