· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Cum trebuie sa iti pregatesti masina pentru iarna

Pentru a nu avea neplăceri odată cu apariţia iernii este bine ca fiecare şofer să facă o minimă pregătire a autoturismului pentru anotimpul rece.
Pe lângă montarea anvelopelor de iarnă trebuiesc verificate antigelul, bateria, ştergătoarele, scrie
html">RomâniaTV.NET .

Citeşte şi Cum dezgheţi şi dezabureşti mai repede geamurile de la maşină

Bateria poate cauza multe belele proprietarului pe timp rece, întrucât este mult mai solicitată. Pornirea motorului necesită un curent de 2-3 ori mai mare decât vara, scrie informatiiauto.ro. De asemenea, pornirea concomitentă a unor accesorii, a termostatului, a ştergătoarelor, a luminilor, poate crea probleme bateriei, mai ales dacă este mai veche.Preventiv, proprietarul poate doar încărca cu lichid bateria, un control amănunţit al acesteia fiind recomandat a se face la un service specializat.

Citeşte şi ANVELOPE DE IARNĂ: Când şi cu ce cauciucuri trebuie să îţi echipezi maşina. GHIDUL ŞOFERULUI

Cum utilizezi bateria iarna
Bateria trebuie menajată iarna. Nu trebuie pornite simultan instalaţia audio, degivrarea, aeroterma climatizării pe viteză maximă, luminile, ştergătoarele. Dacă temperatura scade sub -8°C, este recomandată aprinderea farurile pentru câteva minute pentru a încălzi bateria, înainte de a acţiona demarorul. De asemenea, nu se recomandă menţinerea farurilor aprinse sau a altui consumator activat, cu motorul oprit decât dacă este strict necesar.

Află ce trebuie să conţină trusa de iarnă pentru maşină pe RomâniaTV.NET.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent