· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Cu mucegaiul din casa nu este de glumit! Ce boli risti daca nu scapi de el

Autor: Anonim
data publicarii: 14.07.14
Mucegaiurile care se dezvoltă în locuinţe, din cauza umezelii, pot provoca alergii, afecţiuni respiratorii, astm, dureri de cap şi chiar depresie. Există însă metode cu ajutorul cărora puteţi preveni sau îndepărta această ciupercă periculoasă.

Citeşte şi
net/aerul-conditionat-poate-fi-periculos-pentru-sanatate-ce-boli-risti-sa-contactezi-si-cum-se-curata-a_154805.html">Aerul condiţionat poate fi PERICULOS pentru sănătate. Ce boli rişti să contactezi şi cum se curăţă aparatul

Prezenţa sporilor de mucegai în casă generează mai multe probleme de sănătate. Cel mai frecvent întâlnite sunt reacţiile alergice şi iritaţiile, care apar ca urmare a inhalării sporilor ori a atingerii suprafeţelor contaminate. Reacţiile alergice se pot manifesta sub forma rinitei alergice: strănut, secreţii nazale, ochi roşii şi iritaţii ale pielii. Severitatea simptomelor depinde de gradul de expunere la spori şi de sensibilitatea fiecărui organism în parte.

Citeşte şi 5 soluţii ca să scapi de igrasie

Mucegaiurile pot fi, de asemenea, şi o cauză a apariţiei sau agravării astmului. Există o teorie potrivit căreia frecvenţa tot mai mare a acestei afecţiuni respiratorii este consecinţa tendinţei oamenilor de a petrece mult timp în spaţii închise. Totodată, şi sinuzita fungică poate fi o altă consecinţă a inhalării sporilor de mucegai din casă. Un studiu efectuat de medicii de la Clinica Mayo din SUA arăta 96% din persoanele cu sinuzită cronică au această formă a bolii, iar una dintre cauzele incriminate este expunerea la mucegaiurile din mediul înconjurător.

Ce sunt ALERGIILE DE VARĂ şi cum pot fi tratate. Vezi sfaturile specialistului

Unele mucegaiuri eliberează toxine care afectează sistemul nervos. Ele pot produce dureri de cap, dificultăţi de concentrare şi chiar depresie. Mai mult, în unele cazuri, inhalarea sporilor de mucegai a fost asociată cu oboseala şi cu apariţia problemelor de memorie.

Mai multe boli provocate de mucegaiul din locuinţe pe RomâniaTV.net.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Anonim

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent