· articole
· intamplari

Cu nou-nascutul la plimbare in sezonul recejpg?width=545"/>
Nou-nascutul este sensibil si trebuie protejat de frig, insa chiar si aerul rece poate sa il invioreze, asa ca nu trebuie tinut numai in casa.

La inceput, nou-nascutul va trebui sa se obisnuiasca la temperaturile scazute ale sezonului rece. Asa ca expunerea trebuie sa se faca treptat, la inceput in fata ferestrei deschise acasa, apoi afara, la plimbare. Perioada in care micutul se va intalni cu frigul va fi mica si va creste pe parcurs, de la 15 minute la 1-2 ore.

Cum il imbracam
Vestimentatia este elementul cheie in plimbarea nou-nascutului iarna. Puiul trebuie echipat cu una sau chiar doua jachete de lana, cu manusi si caciula de lana peste cea de bumbac. Pentru un plus de caldura, bebelusul se inveleste cu o cuvertura groasa, iar in caz de forta majora i se pun la picioare, in carucior, doua sticle cu apa calda.

Pe masura ce puiutul creste si incepe sa se agite, sa dea din manute si picioruse, este recomandat sa fie pus imbracat intr-un sac matlasat sau captusit cu lana, dar suficient de larg in asa fel incat sa poata sa-si miste membrele. Sacul poate fi inlocuit cu o patura groasa, calduroasa. Nu trebuie sa te mire daca, in ciuda frigului, bebe adoarme in carucior. Aerul proaspat si caldurica hainutelor pot avea acest efect asupra lui.

La soare
Unele zile de iarna vin si cu cateva raze de soare.
Acestea ar putea ridica temperatura din termometre, asa ca micutul se va incalzi si el. Daca vremea iti permite, poti sa il dezvelesti sau sa il scoti pe bebe din sac pentru a nu transpira. Spre primavara, piticul poate sa ramana treptat intr-o pereche de pantaloni stil salopeta si o jachetica sau pulover din lana.

Articol exclusiv online
Text: Alexandra Badita
.
Nu sunt comentarii disponibile la acest articol.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent