· articole
· intamplari

Curatenie de primavara pentru siguranta copiilorpng"/>
Aer proaspat in casa, miros de flori si raze de soare. Ce ti-ai mai putea dori pentru a incepe curatenia de primavara?

Dupa ce iarna nemiloasa ne-a tinut in casa, primavara ne imbie sa deschidem geamurile, sa scuturam covoarele si sa nu lasam niciun fir de praf pe mobilier. Cu atat mai mult cu cat esti motivata si de grija pentru siguranta puiutului tau.

Dulapul cu medicamente
Dulapul sau sertarul cu medicamente nu trebuie sa fie un depozit cu toate retetele prescrise vreodata micutului. Parintii au tendinta de a pastra toate pastilele si sticlutele cu sirop, asa ca atunci cand faceti curatenia de primavara aveti o ocazie perfecta pentru a scapa de medicamentele a caror data de valabilitate este depasita.

Detectorul de fum sau gaz
Daca ai un astfel de aparat montat in casa, ar fi bine sa verifici daca bateriile sunt schimbate si daca detectorul functioneaza cum trebuie. Desi este recomandat sa faci aceste lucruri in fiecare luna, profita de aceasta oportunitate pentru a face o revizie completa.

Jucarii stricate
Cei mai multi parinti profita de curatenia de primavara pentru a lua la mana jucariile copiilor si a le arunca pe cele cu care nu se mai joaca sau pentru a le pune deoparte pentru a le dona. Este o buna ocazie si pentru a le verifica pe cele cu care inca se joaca. Incearca sa le repari pe cele stricate si arunca-le pe cele care nu se mai pot reparasau care au devenit periculoase. Acorda atentie in mod special la margini ascutite, piese care se pot desprinde si care prezinta risc de inec, baterii stricate, echipamente de la bicicleta/trotineta/role etc., fire de la jucariile pe baza de electricitate.

Masuri de siguranta
Chiar daca ti-ai asigurat casa verifica din cand in cand daca pragul de la usi sta la locul lui, daca prizele sunt bine securizate sau daca debaraua este bine incuiata, astfel incat micutul sa nu intre sa se ascunda in ea.

Produse retrase
Fii mereu informata cu privire la produsele care se retrag de pe piata. Jucarii, biberoane, accesorii sau piese de mobilier pentru copii ajung sa fie interzise de la comercializare din cauza descoperirii unor nereguli. Curatenia de primavara este cel mai bun prilej pentru a le verifica si tu pe cele pe care le ai deja in casa.

Scaunele pentru masina
Picnic, excursii, plimbari - primavara este anotimpul pentru a da startul tuturor acestor modalitati de petrecere a timpului liber. Pentru deplasarile cu masina, nu uita sa verifici si scaunul micutului. Uita-te la centurile de siguranta si la tot ceea ce inseamna protectia copilului in timpul mersului cu masina.

Articol EXCLUSIV ONLINE
Text: Alexandra Badita
Sursa: Pediatrics.about.com
mami.ro
.
"Curatenie de primavara pentru siguranta copiilor" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Cabinetul parinti.com

Articolul cel mai citit despre de pretutindeni:
Cele mai frumoase ghicitori pentru copii

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 1
voturi 2


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent