· articole
· intamplari

Cursuri pentru parinti eficaceParentime a fost primul centru exclusiv de cursuri pentru parinti din tara, un centru de cursuri pentru parinti cu filozofie democratica de abordare a copilului care le da parintilor instrumente de care pot avea nevoie daca isi propun sa isi construiasca o relatie frumoasa pe temen lung cu copiii lor. Aflam toate detaliile de la Miruna Patrascu, partener Parentime.

mami.ro : Sa facem cunostinta, cine este Parentime?

Pentru fiecare curs, avem unii dintre cei mai mari specialisti in domeniile lor.


• Cursul de comunicare Trainingul parintilor eficace – este cel mai raspandit si zicem noi frumos curs de comunicare din lume, prezent in peste 50 de tari, avand peste 7 milioane de participanti, modelul dovedindu-se universal aplicabil, indiferent de background-ul cultural (Europa: Italia, Franta, Anglia, Polonia, Estonia, etc; Africa de Sud; Asia: Japonia, Taiwan; Australia; Canada si USA), rasa, sex, nivel de educatie, statut economic sau religie.
• Cursul de prim-ajutor il facem cu spitalul Grigore Alexandrescu – singurul spital de pediatrie din Romania care are la unitatea Primiri urgente Specialisti in primiri urgente si nu pediatri cu supraspecializare.
• Etapele de dezvoltare sunt sustinute de Carmen Anghelescu, cea mai renumita specialista din Romania pe copilaria mica etc.
Centrul de cursuri pentru parinti Parentime. We speak childish a luat nastere in 2008, ca urmare a entuziasmului si viziunii utopice din partea a doua fete care isi doreau o lume mai frumoasa pentru copii lor, Iulia Zamfir si Miruna Patrascu. Este reprezentanta in Romania a fundatiei Gordon Training International

mami.ro : Cum a fost primit acest concept in Romania?

Trainingul Parintilor eficace a fost primul program de training pentru parinti care a evidentiat lipsa de eficienta si potentialul distructiv ale oricarei forme de pedeapsa si care a sugerat alternative pe termen lung la aceasta, punand astfel bazele autodisciplinarii si imputernicirii copiilor. Celelalte cursuri din portofoliu sunt si ele supuse aceleiasi filozofii. Incercam sa dam parintilor ochelari prin care sa vada si inteleaga lumea prin ochii copiilor. Aceasta a fost cea mai mare provocare a Parentime. Pe o piata unde intr-un studiu facut acum 4 ani peste 60 % din parinti recunosteau ca isi bat copiii, sa convingem parintii ca micutii lor ar creste frumosi si valabili si intr-un sistem orientat spre copil este o incercare. Frumos a fost sa vedem cum numarul oamenilor care rezoneaza la aceasta filozofie este in crestere de la an la an si cum piata de cursuri pentru parinti din Romania creste. Daca acum 5 ani, cand am inceput, era oarecum rusinos sa admiti ca faci un curs pentru parinti, astazi ajung la noi oameni care au facut si alte cursuri inainte si lucrul acesta ne bucura mult.

mami.ro : Care ar fi cele mai importante 5 motive pentru ca un parinte sa urmeze un astfel de curs?

Principalul motiv este dorinta de imbunatatire a relatiei cu copilul sau copiii lor. Nu sunt parinti in situatii de criza, sau ajunsi in punctul unde nu mai stiu ce sa faca. Sunt parinti pentru care copiii lor si relatia cu ei sunt importante in fiecare zi si cauta sa ii inteleaga mai bine. Al doilea motiv important sunt parinti care au avut prieteni sau parteneri de viata care au facut cursul si se uita la cum se imbunatateste relatia lor cu copiii sub ochii lor si isi doresc sa aiba si ei o astfel de relatie. Sunt parinti care doresc sa isi creasca micutii mai frumos decat au fost ei crescuti, dar descopera ca nu au instrumentele sa o faca.

mami.ro : Cat dureaza si cat costa?

Pretul cursurilor este relationat cu durata in timp a aptitudinilor achizitionate la curs si variaza intre 300 si 1.240 lei. In functie de curs, acesta dureaza de la 2 sesiuni de 3 ore – cursul de nutritie - la 9 sesiuni de 3 ore pentru Trainingul parintilor eficace. Mai multe detalii gasiti pe www.parentime.ro/workshopuri .

mami.ro : Ce se schimba in atitudinea unui parinte fata de copilul lui dupa absolvire?

Niciun parinte nu a povestit ca ar fi terminat cursurile de la Parentime cum le-a inceput. Mai multe detalii gasiti aici pe pagina noastra de testimoniale ale parintilor

Parintii au prima sesiune gratuita pentru a vedea daca filozofia li se potriveste, astfel incat parintii care raman la cursuri o fac pentru ca filozofia li se potriveste. Fiecare parinte se schimba in functie de ce i se potriveste, de unde vrea sa ajunga. Pentru unii este o confirmare ca ceea ce fac este bine si pleaca acasa relaxati si multumiti sufleteste ca si-au ales drumul corect din punctul lor de vedere. Pentru altii este pentru prima oara cand se gandesc sa priveasca lumea si din perspectiva copiilor lor si sunt fascinati de ceea ce descopera. Numitorul comun ar putea fi probabil dorinta de a construi o relatie bazata pe incredere in fortele celuilat si pe respect reciproc.

mami.ro : Daca ar fi sa faceti o caracterizare generala a participantilor, care ar fi lacunele acestora in procesul de crestere si educare a copiilor lor?

Parentime este departe de a-si dori sa isi asume un rol de expert in lacunele parintilor, nici nu stim sa ne uitam asa la lucruri. Parintii sunt diferiti si variati si au un singur numitor comun: dorinta de a face ce este mai bine pentru copiii lor. Acest lucru nu poate sa le fie spus de niciun expert din lume, ei petrec acolo, acasa, cel mai mult timp cu copiii lor, ei stiu cel mai bine ce functioneaza si ce nu functioneaza in relatia cu cei mici. Au fost acolo in ziua in care s-au nascut si vor fi acolo in toate momentele importante ale vietii lor (prima prietenie, prima zi de gradi sau scoala, prima dezamagire majora, prima dragoste gasita, prima dragoste pierduta, primul meci castigat, casatoria, copiii lor etc.) Ei sunt acolo in fiecare zi sa primeasca feedback pentru incercarile reusite si nereusite ale lor ca parinti. Parentime nu le poate spune ce fac bine sau rau, asta trebuie sa descopere singuri. Noi le putem da doar niste instrumente pe care ei sa le foloseasca atunci cand simt ca au nevoie de ele.

mami.ro : Parentime se adeseaza si parintilor care au copii cu cerinte educative speciale?

Parentime se adreseaza parintilor cu copii de orice varsta si de toate tipurile.
Cand deficientele copilului sunt insa foarte departe de normalitate, parintii vor putea beneficia de niste cursuri specializate care sa le ofere posibilitatea de a-si intelege mai bine copilul, cursurile noastre de etape de dezvoltare fiind pentru copiii cu o dezvoltare considerata ca fiind normala.
Cursul de comunicare Trainingul Parintilor Eficace da oricarui om niste instrumente de comunicare universal valabile, ajutandu-i sa isi imbunatateasca comunicarea cu partenerii de viata, parintii proprii, colegii de seviciu, etc. Pentru majoritatea parintilor de copiii cu CES insa, rar se intampla sa ajunga la acel nivel in care sa isi doreasca ceva atat de subtil ca o imbunatatire de comunicare fiind coplesiti de dificultatile de zi cu zi. Am avut insa parinti de copii diagnosticati cu ADHD de exemplu care au descoperit ca micutul lor era perfect normal daca il ascultau cu intelegere si il puneau in contexte de invatare care sa i se potrivesca.

Text: Georgiana Mihalcea.

"Cursuri pentru parinti eficace" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre 1, 2, multi:
Copilul singur la parinti

Articole de admin

Evaluare
scor mediu 0
voturi 0
Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent