· articole
· intamplari

Stiri: Stiri: Cutiile, caserolele sau foliile de aluminiu pot provoca Alzheimer sau cancer

Autor: Onush
data publicarii: 20.07.08
erta la nivel european: evitati ambalarea alimentelor in folii de aluminiu, precum si folosirea vaselor din acelasi metal pentru a gati. Potrivit unui studiu, s-a descoperit o concentratie mare de aluminiu in organismul oamenilor. Pe termen lung si in cantitati mari, acesta poate avea efecte nocive asupra sistemului nervos central.

Cercetatorii estimeaza ca prezenta aluminiului in organism mareste riscul aparitiei bolii Alzheimer, a dementei presenile, a tulburarilor mentale, a imbatranirii precoce, precum si a cancerului mamar.Profesorul academician dr. Victor Voicu, specialist in toxicologie, a precizat ca foarte importanta este cantitatea. Totul depinde de cantitate, a subliniat medicul. Insa, pentru a elimina orice risc, a recomandat evitarea folosirii acestor tipuri de vase sau ambalaje.

Specialistii au emis o alerta la nivel european in care avertizeaza populatia sa evite ambalarea alimentelor in folii de aluminiu, precum si caserolele sau cutiile care au contact cu alimentele sau bauturile, si asta deoarece au descoperit o concentratie crescuta de aluminiu in organismul oamenilor.

Conform cercetatorilor, alimentele pastrate in ambalaje din aluminiu vor contine, la randul lor, acest metal toxic pentru organism. Odata ajuns in corpul uman, o concentratie mare de aluminiu poate duce la declansarea bolii Alzheimer sau a cancerului mamar. Conform specialistilor, cea mai mare cantitate de aluminiu se afla in organismul copiilor, iar intoxicarea poate ajunge saptamanal la 2-3 miligrame de aluminiu pe kilogram. Cea mai puternica sursa de expunere sunt cutiile, caserolele, vasele dar si foliile care au la baza acest metal.

Studiile au aratat ca aluminiul ajunge in organism si din cereale, prajituri, biscuiti, paste, dar si din ceaiuri sau bauturi ce contin aditivi alimentari care au aluminiu. Anul trecut, medicii romani au determinat cantitatea de metale toxice din firele de par recoltate de la 1000 de persoane din Romania. Rezultatele au fost alarmante: peste 30 la suta dintre pacienti au aluminiu in corp. Efectele imediate sunt urmatoarele: omul are dureri de cap, se baloneaza, i se usuca pielea si isi pierde pofta de mancare.Preluare Hotnews.ro din Curentul.

"Stiri: Stiri: Cutiile, caserolele sau foliile de aluminiu pot provoca Alzheimer sau cancer" | cont nou | 0 comentarii
Prag
Comentariile sunt proprietatea celor care le adauga. parinti.com nu este raspunzator pentru continutul lor.
Legaturi
Articolul cel mai citit despre stiri:
Detalii concedii de maternitate

Articole de Onush

Evaluare
scor mediu 2
voturi 3


Prost
Normal
Bun
Foarte bun
Excelent